Pas på! Salmonella-kylling i omløb
Lækkert ser det ud, men et parti kylling kan gøre dig alvorligt syg. (arkivbillede) Foto: Heggyhomolit / Wikimedia
Der er solgt kylling med farlig salmonella. Fødevarestyrelsen advarer nu mod at spise den farlige kylling. Smid den ud, lyder det.

Lørdagskyllingen kan ende med at give en lang tur på tønden eller en tur på hospitalet. Fødevarestyrelsen udsender nu en advarsel mod tre kyllingeprodukter fra Gråsten Fjerkræ.

Der er lavet test på 12 ud af 12 pakker kylling og alle test dømmer kyllingerne for salmonella.

Det drejer sig om følgende kyllingeprodukter:

Hel fersk økologisk kylling, mærket "Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling" med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.

Økologiske kyllingelår 450-550g, mærket "Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling" med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.

Økologisk kyllingefilet 325-375g, mærket "Gråsten Fjerkræ, økologisk kylling" med mindste holdbarhedsdato 01.06.2011.

Varerne er solgt i Super Best- og Øko Best-butikker på Sjælland.

"Hvis kødet mod forventning ikke varmebehandles eller gennemsteges, kan der opstå infektion med salmonella. Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, mavekramper, kvalme, mavesmerter, feber og opkast," oplyser fødevarestyrelsen.

Har du en af kyllingerne liggende i fryseren, så opfordres du til at smide den ud eller levere den tilbage.