Pædagog sagde op i protest: Det vi byder børnene er omsorgssvigt
Pædagog giver byrådsmedlemmerne i Næstved Kommune en opsang inden behandlingen af budgetterne. Grænsen er nået for længe, længe siden, siger hun. Foto: Johan Gadegaard og Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv
Det er et samfundsansvar, mener pædagog, som sagde sit job op fordi hun ikke fik tiden til at stimulere børnene.

- Man taler ikke så meget om børnenes behov, men mere om, hvor man kan skære mest muligt. Det er et system, der har givet tabt.

Det konstaterer 40-årige Lise Larsen overfor Sjællandske. Hun sagde i foråret sit job som pædagog i en af Næstved Kommunes børnehaver op.

Ifølge Lise Larsen er det et grundlæggende problem i daginstitutionerne i Næstved Kommune, at der efter års besparelser ikke gives ressourcer til at opfylde helt basale ting, som at arbejde med børnenes relationer eller give børnene den nærhed, som de har behov for i forhold til deres udvikling, skriver Sjællandske. Ifølge Lise Larsen er der tale om omsorgssvigt. 

Da hun sagde sit job op med virkning fra 1. april havde hun 13 ugentlige, skemalagte timer, hvor hun var helt alene med en gruppe børn.

- Jeg valgte at stoppe, fordi jeg ikke kunne stå inde for at være ansat i en daginstitution med så mange alenetimer. Vi kunne ikke opfylde børnenes behov, og vi kunne ikke stimulere børnene, som de skal stimuleres, når vi ikke har tiden og hænderne til det, forklarer Lise Larsen til avisen.

Lise Larsen har siden fået job som socialpædagog i en anden kommune, men hun giver gerne byrådsmedlemmerne i Næstved Kommune et skub med på vejen, når der tirsdag aften tages hul på drøftelserne om de næste fire års budget:

- Grænsen er nået for længe, længe siden. De skal komme lidt ud over den kassetænkning. Og der skal flere penge til mere uddannet personale. Jeg synes, det er et samfundsansvar, siger Lise Larsen til Sjællandske.