VORES VALG

R: Ingen ændring af dagpengeperioden

Fagbevægelsen og S og SF kan godt glemme alt om at forlænge dagpengeperioden, lyder det fra R. SF kalder udmeldingen "dybt problematisk".
En ny rød regering skal til at forhandle med fagbevægelsen om et helt nyt dagpengesystem - men står det til De Radikale bliver dagpengeperioden ikke forlænget
En ny rød regering skal til at forhandle med fagbevægelsen om et helt nyt dagpengesystem - men står det til De Radikale bliver dagpengeperioden ikke forlænget Foto: Colourbox.dk

Dagpengeperioden på de to år skal der ikke rokkes ved - heller ikke gennem trepartsforhandlinger.

Det slår De Radikales arbejdsmarkedsordfører Morten Østergaard nu fast.

"Radikale Venstre vil fokusere på at skabe job til de ledige, men ikke forlænge dagpengeperioden efter et valg. Vi stemte for reformen, fordi den forbedrer den offentlige økonomi, så vi kan erstatte besparelser på uddannelse med investeringer," siger han.

S g SF ønsker ellers at hjælpe de dagpengemodtagere, som er på vej ud over kanten, fordi den toårige dagpengeperiode er ved at løbe ud, uden at de har fundet nyt arbejde.

Den hjælp kunne bestå i at forlænge dagpengeperioden - men det bliver uden radikale stemmer, påpeger Morten Østergaard.

"Vi lytter - også til arbejdsmarkedets parter. Men tiden er ikke til at finde nye udgifter. Trepartsdrøftelser giver kun mening, hvis de bruges til at finde penge til de trængte offentlige finanser. Ikke det modsatte. Og derfor ligger reformen og dens bundlinje på 4 mia. kr. helt fast," siger Morten Østergaard.

SF's leder Villy Søvndal siger, at den radikale udmelding kun kan tolkes som et ultimativt krav.

Han kalder det "dybt problematisk" at De Radikale ikke vil være med til en forhandling om forlængelse af dagpengeperioden.

"At dagpengeperioden blev halveret rammer 10.000 vis af danske familier om få måneder - uden at de har udsigt til at få job foreløbig. Vi fik arbejdsløshedstal forleden, og det er jo ikke blevet lettere for danskerne at komme i arbejde. Tværtimod. I den situation vil SF knokle for at finde en model, der kan hjælpe de her mennesker. Jeg bøjer mig derfor ikke for ultimative krav på det her spørgsmål. Vi er forpligtet til at finde en model," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.