Omstridt film bruger stjålne optagelser

Optagelserne, der er gået verden rundt som skandalefilmen 'Innocence of Muslims', skulle egentlig blive til en helt anden film.
Protesterne over den islamfjendske film har kostet flere mennesker livet, blandt andet USA's ambassadør i Libyen.
Protesterne over den islamfjendske film har kostet flere mennesker livet, blandt andet USA's ambassadør i Libyen. Foto: AP Photo/Vahid Salemi / POLFOTO

Den 21-årige skuespillerinde Anna Gurji er forfærdet. Det, hun troede var optagelser til en lavbudget-film om en krig mellem nogle historiske stammer, har vist sig at blive til den islamfjendske film 'Innocence of Muslims', der har sat gang i voldelige protester verden over.

Filmen med titlen 'Desert Warrior' handler om stammesamfund, der går til angreb på hinanden, da en komet rammer jorden - og den har absolut intet med Muhammed at gøre, bedyrer Anna Gurji ifølge Huffington Post.

I en mail til hendes ven, forfatteren Neil Gaiman, forklarer hun, at optagelserne til filmen er blevet eftersynkroniseret uden skuespillernes tilladelse.

- Der blev aldrig nævnt noget om Muhammed, og religion blev overhovedet ikke omtalt i al den tid, jeg var på settet sidste sommer. Jeg er 100 procent sikker på, at ingen af skuespillerne eller crewet var klar over, hvad 'Desert Warrior' i virkeligheden skulle bruges til.

I mellemtiden er det kommet frem, at manden bag 'Innocence of Muslims' hedder Nakoula Basseley Nakoula. Han er tidligere blevet dømt for bedrager i og narkohandel og er blevet afhørt af politiet i forbindelse med filmen.

Filmens instruktør er porno-instruktøren Alan Roberts. Ifølge Huffington Post er også han blevet snydt af Nakoula B. Nakoula og troede med stor sandsynlighed, at han arbejdede på det falske filmprojekt, 'Desert Warrior'.

Kilde: Huffington Post

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.