Omstridt film bruger stjålne optagelser
Protesterne over den islamfjendske film har kostet flere mennesker livet, blandt andet USA's ambassadør i Libyen. Foto: AP Photo/Vahid Salemi / POLFOTO
Optagelserne, der er gået verden rundt som skandalefilmen 'Innocence of Muslims', skulle egentlig blive til en helt anden film.

Den 21-årige skuespillerinde Anna Gurji er forfærdet. Det, hun troede var optagelser til en lavbudget-film om en krig mellem nogle historiske stammer, har vist sig at blive til den islamfjendske film 'Innocence of Muslims', der har sat gang i voldelige protester verden over.

Filmen med titlen 'Desert Warrior' handler om stammesamfund, der går til angreb på hinanden, da en komet rammer jorden - og den har absolut intet med Muhammed at gøre, bedyrer Anna Gurji ifølge Huffington Post.

I en mail til hendes ven, forfatteren Neil Gaiman, forklarer hun, at optagelserne til filmen er blevet eftersynkroniseret uden skuespillernes tilladelse.

- Der blev aldrig nævnt noget om Muhammed, og religion blev overhovedet ikke omtalt i al den tid, jeg var på settet sidste sommer. Jeg er 100 procent sikker på, at ingen af skuespillerne eller crewet var klar over, hvad 'Desert Warrior' i virkeligheden skulle bruges til.

I mellemtiden er det kommet frem, at manden bag 'Innocence of Muslims' hedder Nakoula Basseley Nakoula. Han er tidligere blevet dømt for bedrager i og narkohandel og er blevet afhørt af politiet i forbindelse med filmen.

Filmens instruktør er porno-instruktøren Alan Roberts. Ifølge Huffington Post er også han blevet snydt af Nakoula B. Nakoula og troede med stor sandsynlighed, at han arbejdede på det falske filmprojekt, 'Desert Warrior'.

Kilde: Huffington Post