VORES VALG Økonomisk kaos bekymrer ikke politikerne
Ole Sohn og Mike Legarth vil ikke allerede forberede sig på ny krise. Foto: Colourbox
Angela Merkel frygter dominoeffekt efter græsk nedtur, men begge sider af Folketinget mener, det er for tidligt at ændre økonomisk kurs.

Det er ikke nødvendigt, at Christiansborg allerede nu begynder at forberede sig på en ny massiv økonomiske krise i Europa i kølvandet på det forventede græske kollaps.

Det mener SF's gruppeformand og aspirant til et tungt økonomisk ministerium efter valget, Ole Sohn.

"Jeg synes, det vil være uansvarligt at lave en økonomiske plan bygget på en situation, vi ikke kender," siger han.

Heller ikke De Konservatives finasordfører mener, at det allerede nu er nødvendigt, at indrette de økonomiske planer efter et truende kollaps.

"Det er et dommedagsscenarie. Vi håber og tror på, at Grækenland klarer den," siger Mike Legarth.

Meldingerne kommer netop som den tyske kansler, Angela Merkel, gør det klart, at et græsk kollaps truer med at bringe eurozonen i alvorlig fare.

"Vi anvender alle de værktøjeri værktøjskassen for at forhindre dette. Vi bliver nødt til at undgå alle forstyrrende processer i forhold til euroen."

Hun kalder ifølge Reuters udfordringen "historisk" og tilføjer, at en katastrofal dominoeffekt kan udvikle sig meget hurtigt, hvis Grækenland slår op i banen.

Dermed giver kansleren ny aktualitet til CBS-professor Finn Østrup, der tidligere i dag slog fast, at den alvorlige usikkerhed om Europas økonomi kan tvinge Danmark til fuldstændig at gentænke de økonomiske planer de for kommende år.

Også han frygter en dominoeffekt i form af krakkede banker og lande, som hverken kan eller vil tilbagebetale de enorme summer, som er ude og svømme.

Ole Sohn, hvordan kan det være uansvarligt at forebrede sig på et scenarie, som mange regner for meget sandsynligt?

"Vi forbereder os på den økonomiske situation, som vi kender. Vi kan se, at der de kommende år bliver færre på arbejdsmarkedet og flere uden for. Dén situation vil vi tage højde for," siger Sohn, der henviser til, at Grækenland i dag lover, at landet nok skal tilbagebetale sine gigantiske lån.