Nyt boliglån er braget igennem første uge
Nykredit, Realkredit Danmark, BRFkredit og Nordea Kredit er alle gået i offensiven med det nye lån. Foto: Colourbox
På en uge er der optaget lån for en halv milliard. Interessen for fastforrentede lån er den største i mange år, melder realkreditinstitut.

Udsigten til at kunne skære i en del af den månedlige ydelse ved at skifte boliglånet ud, har fået mange boligejere til at kontakte deres realkreditinstitut.

Senest åbnede Nykredit for en uge siden op for, at boligejere kan optage et 30-årigt fastforrentet 3,5 procent lån med afdrag.

"Vi har set en rigtig fornuftig start på det her lån. Allerede den første uge har boligejere forsikret sig for op imod 0,5 milliard kroner," fortæller cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, til Newspaq.

Han betegner interessen for fastforrentede lån som den største i mange år.

Præcis hvor mange, der har optaget lånet, og i hvilket omfang der er tale om helt nye lån eller omlægningen af eksisterende lån, ved Nykredit endnu ikke.

"Typisk er der tale om lån for en million, så ud fra den regel, er det 500 låntagere, der har været i gang i den første uge," siger Christian Hilligsøe Heinig og tilføjer:

"Vi har en klar forventning om, at det er boligejere, der i forvejen har fastforrentede lån, som primært har kastet deres kærlighed på det her lån."

Nykredit regner med, at interessen vil fortsætte de kommende uger. Også Realkredit Danmark, BRF Kredit og Nordea Kredit er alle gået i offensiven med det nye lån, efter at det fastforrentede 4 procents 30-årige lån passerede kurs 100.

Der er dog også omkostninger forbundet med at foretage en konvertering. Dels er der et kurstab på det nye lån, dels er der omkostninger til staten og realkreditinstituttet.

Derfor bør man have en horisont på minimum fem år, før en konvertering kan betale sig, oplyser BRFkredit.

via Listen To News