Nye tal puster luft i boligmarkedet
Villaer og rækkehuse ligger stabilt. Foto: Colourbox
Salgspriserne på ejerlejligheder ligger igen stabilt med en lille stigning på 0,3 procent i august.

Priserne på villaer og rækkehuse fortsætter de seneste måneders stabile udvikling.

Det viser helt nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, som bygger på data fra gennemførte bolighandler i august og dermed er de mest friske af slagsen.

Prisen på ejerlejlighederne steg en lille smule i august. Med en stigning på knap 0,3 procent bringer det salgspriserne tilbage på et niveau, som ikke har været højere siden september 2011, altså for godt et år siden.

- Det er især lejlighedsmarkedet i Region Hovedstaden, som driver den positive udvikling. Her er priserne steget med 0,9 procent i august, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

- Det er et godt tegn for resten af boligmarkedet, da en positiv prisudvikling oftest først ses i hovedstaden og i de større byer og derefter spreder sig til resten af markedet, påpeger hun.

Stabiliteten ser ud til for alvor at have bidt sig fast på markedet for villaer og rækkehuse. Her har priserne for hele landet svinget frem og tilbage lige omkring 11.000 kroner per kvadratmeter det seneste år.

- Det er udsving på et par hundrede kroner hver vej, der har været tale om. Så hvis huset er på 150 kvadratmeter, er prisudsvinget i snit på 40.000 kroner.

- Det er derfor meget nærliggende at tolke prisstabiliteten og de svage stigninger som et tegn på, at boligmarkedet er ved at vende, siger Birgit Daetz.

Samtidig understreger hun dog, at markedet fortsat er sårbart:

- Vi kan ikke være sikker på, at den gode udvikling ikke lige pludselig bliver afløst af en negativ udvikling.

- Der kan godt ske noget - for eksempel øget ledighed - som får det hele til at vende. Så vi tør ikke at gå ud og sige bombastisk, at nu er boligmarkedet vendt, siger Birgit Daetz.

- Men det er en ny situation, at vi nu har haft stabile priser gennem et helt år, så det hele ser lidt lysere ud lige nu, siger hun.