Nu er boligpriserne stabile
Foto: Colourbox
Månedlig gyser med faldende boligpriser er afblæst for en tid. Huspriser er stabile, og sommerhuse er dyrere.

Husejerne kunne ånde lettet op med hensyn til drastiske prisfald fra maj til juni. Faktisk lå priserne stabile, viser tal fra Danmarks Statistik.

Og lejlighedsejere kunne se frem til at få 1,8 procent mere for deres lejlighed, mens sommerhusejere, der sælger, kunne se stigninger i priserne på 3,8 procent.

- Stabiliseringen på boligmarkedet er endnu skrøbelig, og boligmarkedet er langt fra topformen med et stort udbud af boliger til salg, lange udbudstider og en afdæmpet handelsaktivitet, skriver Realkredit Danmark i en kommentar til tallene.

Realkreditinstituttets cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig siger, at man venter, at stabiliseringen vil vare ved over det kommende års tid. Men han understreger, at det endnu er for tidligt at sætte et endeligt punktum for de senere års prisnedtur.

Og det er netop stabiliseringen, som økonomerne bider mærke i. Jyske Banks seniorøkonom Niels Rønholt siger, at boligmarkedet fortsat er skrøbeligt, men udviklingen går i den rigtige retning.

- Priserne har stabiliseret sig, og vi har også set, at antallet af huse til salg er på vej ned. Der skulle være gode muligheder for, at den udviklingen kan fortsætte, når man tænker på det meget lave renteniveau og det allerede store prisfald, siger han i en kommentar.

- Vores bedste bud er, at boligpriserne befinder sig omkring bunden, men at der fortsat er et godt stykke vej til større prisstigninger. Det er dog fortsat forbundet med stor usikkerhed at spå om boligmarkedet, vurderer han.

Opgørelsen fra Danmarks Statistik er beregnet på baggrund af de handler, som er tinglyst på beregningstidspunktet - det vil sige omkring 70 procent af det endelige antal handler. Derfor er tallene for de seneste måneder behæftet med usikkerhed.