Netværk træner LO-folk til Socialdemokratiet
Netværk træner rengøringsassistenter, buschauffører og andre helt almindelige arbejdere til at gå ind i socialdemokratisk politik. Foto: Colourbox.dk
Socialdemokratisk netværk uddanner LO-arbejdere til kommende politikere i byråd og Folketing.

Der skal flere smede, buschauffører og rengøringsassistenter i byrådene og på Christiansborg. Derfor har en snes arbejdere været på kursus med henblik på at få flere i Folketinget med mere end fem års erhvervserfaring.

Det siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Leif Lahn Jensen. I 2010 stiftede han Arbejdernetværket, som skal skaffe flere arbejdere i politik.

- Det er et problem, at stadig flere akademikere kommer i Folketinget mod stadig færre arbejdere. Det gælder ikke bare i Socialdemokratiet, men i alle partier. Det må vi gøre noget ved, siger Leif Lahn Jensen.

Han var selv havnearbejder i Aarhus Havn fra 1990 til 2007, heraf ni år som tillidsmand.

Arbejdernetværket holdt i marts og april et weekendkursus på henholdsvis 3F's kursuscenter "Smålandshavet" i Karrebæksminde og på Metalskolen i Jørlunde.

- Vi har fået uddannet nogle arbejdere med gode, socialdemokratiske holdninger. Flere kursister har mulighed for at opstille til byråd. Så det er en ret stor succes, Leif Lahn Jensen og tilføjer, at kursisterne kom fra både Sjælland, Aarhus, Aalborg og Vestjylland.

På kurset fortalte han om Folketinget og det politiske system, mens journalister og kommunikationsfolk orienterede kursisterne om medier.

Det ærgrer Leif Lahn Jensen, at undersøgelser viser, at de fleste faglærte og ufaglærte LO-arbejdere stemmer blåt.

- Det gør mig rigtig ondt som gammel tillidsmand. Vi har måske ikke været gode nok til at kommunikere med de mennesker. Vi mangler nogle, der kan snakke deres sprog - faglærte og ufaglærte, mener han.

Pia Kjærsgaard har som Dansk Folkepartis leder været dygtig til at tale, så folk forstår, hvad hun siger, erkender han.

- De burde stemme på os. Vi er et arbejderparti. Det er Dansk Folkeparti ikke, siger Leif Lahn Jensen.