Ny massiv nedtur til Thorning
- Det niveau er ikke tilfredsstillende for os socialdemokrater. Langt fra, fastslår politisk ordfører Magnus Heunicke, der ses til venstre. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO
Blot 18,8 procent af vælgerne ville stemme på Socialdemokraterne, viser gennemsnit af meningsmålinger.

Socialdemokraterne har ikke meget at juble over, når de læser meningsmålinger for tiden.

Og håbet om, at der hen over sommeren skulle spire fornyet opbakning til partiet frem, bliver gjort til skamme, viser et nyt indeks over større meningsmålinger i Danmark.

Socialdemokraterne ville få blot 18,8 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag, viser Ritzau Index, der er et nyt gennemsnit af landets seks toneangivende politiske indeks.

Dermed står det klart, at S fortsat ligger til en massiv tilbagegang fra de 24,8 procent, partiet fik ved valget i 2011.

- Det niveau er ikke tilfredsstillende for os socialdemokrater. Langt fra, fastslår politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Men de sløje målinger får ikke det ledende regeringsparti til at overveje et kursskifte.

- Vi arbejder først og fremmest for at få skabt arbejdspladser i Danmark, samtidig med at der er en fuldstændig sikker hånd på økonomien. Det er ikke nogen nem opgave, siger Heunicke.

Lige så tydeligt er det, at Venstre er det mest populære parti blandt vælgerne. Hele 32,8 procent af vælgerne ville sætte kryds ud for V, hvis der var valg i dag.

Også Enhedslisten kan glæde sig over, at den fremgang, partiet har præsteret i enkeltstående målinger, slår igennem i indekset.

9,8 procent af stemmerne mønstrer partiet mod 6,7 ved valget i 2011.

Ritzau Index er baseret på målinger fra Voxmeter, Megafon, Epinion, Gallup, Greens og Rambøll og bliver løbende opdateret, hver gang der kommer en ny meningsmåling.