Mystik om Jensens Bøfhus' banklån: Skylder 160 millioner

En finansieringaftale med banken SEB er udløbet. Ledelsen i Jensens Bøfhus vil ikke kommentere situationen.
Hyggebøfferne på Jensens Bøfhus er fortsat under pres. Ejer Palle Skov Jensen vil ikke kommentere finansieringen af livsværket.
Hyggebøfferne på Jensens Bøfhus er fortsat under pres. Ejer Palle Skov Jensen vil ikke kommentere finansieringen af livsværket. Foto: Jensens Bøfhus/PR

Den fynske bøf-konge Palle Skov Jensen, Jensens Bøfhus, har tidligere sagt, at en aftale med banken SEB om finansiering er afgørende for, om der kommer flere regnskaber fra bøfhuset.

Men nu er aftalen med SEB om et lån på 160 millioner kroner udløbet, og ledelsen er lukket som en østers.

Det skriver Børsen, som uden held har forsøgt at få en kommentar fra Palle Skov Jensen, hans økonomidirektør Tim Lund Larsen og Jensens Bøfhus' nytiltrådte direktør, Dorte Gleie.

Avisen har dog fået en melding fra bøfkædens eksterne presserådgiver, som skriver at man ikke ønsker at kommentere "den løbende finansielle situation. Men selskabet stiller gerne op i forbindelse med næste årsregnskab i juni".

Således hersker der stor usikkerhed om, om der skal steges og serveres bøffer i kædens 49 restauranter i Danmark, Sverige, Tyskland og Norge (ifølge Jensens.com).

Færre ansatte

Jensens Bøfhus har siden 2013 tabt knap 130 millioner kroner, og da regnskabet for 2016 blev fremlagt i juni, skrev selskabets revisor Deloitte ifølge Børsen, at der er "væsentlig usikkerhed" om fremtiden, fordi aftalen med SEB var ved at løbe ud.

De senere år har Palle Skov Jensen blandt andet solgt ud af nogle af sine ejendomme for at skaffe kapital, han har lukket flere restauranter og antallet af medarbejdere er ifølge Børsen faldet fra 713 til 676. Omsætningen er faldet fra 813 millioner kroner i 2015 til 742 millioner kroner i 2016.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.