Murray i chok over første grand slam-titel
Skotten har også netop vundet OL-guld. Foto: Kamran Jebreili / POLFOTO
Skotske Andy Murray var mentalt under pres i US Open-finalen, da femte og afgørende sæt gik i gang.

Den nykårne US Open-mester Andy Murray blev natten til tirsdag dansk tid den første mand fra Storbritannien, der vandt en grand slam-titel i hele 76 år.

Efter næsten fem timer besejrede den 25-årige tennisstjerne den forsvarende US Open-mester Novak Djokovic og sikrede sig dermed karrierens første grand slam-titel. En sejr, som Murray har svært ved at forstå.

- Det var virkelig vanskelige forhold. Efter tredje og fjerde sæt var det meget svært for mig mentalt. Novak er så stærk og kæmper til det sidste. Jeg ved ikke, hvordan det til sidst lykkedes for mig, siger US Open-vinderen efter kampen i New York.

Murray vandt de første to sæt efter lange dueller, men så kom Djokovic ind i opgøret og tog tredje og fjerde sæt i sikker stil.

Murray formåede dog at genvinde selvtilliden, og i femte og afgørende sæt brød han serberens serv flere gange og vandt herresinglefinalen.

- Det var tætte fem timer. Jeg har altid lange kampe mod ham, siger Murray.

Djokovic erkender, at Murray er en værdig vinder af årets US Open-finale.

- Jeg vil gerne sige tillykke til Andy med hans første grand slam. Det fortjener han. Jeg spillede så godt, jeg kunne, men det skulle bare ikke være, siger serberen ved præmieoverraskelsen.

Sidste gang en britisk mand vandt en grand slam-titel var i 1936, hvor Fred Perry tog det prestigefyldte trofæ.

Murray vandt tidligere på året OL-guld i London over den schweiziske stjerne Roger Federer.