Minister: Millioner til Vestas-fyrede
Massefyringerne på Vestas betyder, at der skal gøres en hurtig indsats, lyder det fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Foto: Colourbox.dk
En kæmpe sparerunde i Vestas kommer nu til at koste 1.300 medarbejdere jobbet. Der er hjælp at hente, siger minister.

Der er hjælp at hente for de mange Vestas-medarbejdere, der i dag måtte se en fyring i øjnene. I alt mister 2.335 medarbejdere jobbet - heraf arbejder 1.300 i Danmark.

Sådan lyder det fra Beskæftigelsesministeriet, som opfordrer Vestas til i samarbejde med den lokale beskæftigelsesregion og jobcentrene at gøre en ekstraordinær indsats for de fyrede.

"Det er alvorligt for de medarbejdere og deres familie, som bliver ramt, og det giver grund til bekymring for os alle sammen. Der er nogle gode muligheder i beskæftigelsessystemet, hvor midler fra varslingspuljen kan bruges til at hjælpe de varslede videre, og jeg er klar til, at de bliver brugt her," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i en pressemeddelelse.

I varslingspuljen er der i alt 32 millioner kroner, som er øremærket til at hjælpe medarbejdere, som rammes af store fyringsrunder.

En del af de midler kan Vestas-medarbejderne drage nytte af i form af efteruddannelse og rådgivning.

"Man kan sætte ind med en tidlig indsats, allerede mens medarbejderen stadig er i opsigelsesperioden. Jo hurtigere man går i gang, jo bedre er mulighederne for at komme i job igen," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.