e-Boks Miljøbevidste danskere elsker e-Boks – også på mobilen
e-Boks har spurgt knap 8.000 e-Boks brugere om deres holdning til den digitale postboks. Overstrømmede 70% mener, det er vigtig, at e-Boks er med til at skåne miljøet. Generelt er tilfredsheden høj, idet 86% af er tilfredse eller meget tilfredse med e-Boks. Den seneste opgørelse viser, at 3,7 millioner danskere modtager post i e-Boks. Heraf har næsten en halv million downloadet e-Boks’ app til mobilen.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
I en brugerundersøgelse gennemført af Epinion i juli 2012 har e-Boks spurgt 7.896 brugere om deres holdning til den digitale postboks. Resultatet viser tydeligt, at det for de 3,7 millioner danskere, der får post i e-Boks, er vigtigt, at brugen af e-Boks er med til at skåne miljøet. 70% af de adspurgte mener, det er vigtigt, at de ved at bruge e-Boks er med til at skåne miljøet. I 2011 sparede e-Boks miljøet for 3.135 ton papir. 

”Der er en meget lineær sammenhæng mellem miljøbesparelsen ved at bruge e-Boks og det antal dokumenter, der går gennem e-Boks. Eller sagt på en anden måde, jo mere post brugerne får via e-Boks, jo mere sparer vi på miljøet,” siger Henrik Andersen, Administrerende direktør i e-Boks.

Brugerundersøgelsen fra 2011 viste at 21% af de adspurgt ønskede sig at kunne bruge e-Boks via deres mobil. I december 2011 blev e-Boks app en realitet. Siden har knap en ½ million downloadet app’en og mellem 10-15% af trafikken på e-Boks foregår nu via mobile kanaler. Den aktuelle brugerundersøgelse fra juli 2012 viser, at 71% er enige i at e-Boks’ mobile løsninger er lette at bruge.

”Trafikken fra mobile enheder er i hastig vækst. Vi mærker tydeligt, at vores brugere har taget vores app og mobil site til sig med stor entusiasme. Vi har apps til iPhone, iPad og Android enheder, men ingen længe kommer også en app til Windows Phone enheder, ” siger Henrik Andersen

e-Boks brugerne er generelt meget glade for at have samling på deres vigtige dokumenter, idet 77% er enige i, at det er fordel for dem at have al deres post fra private og offentlige myndigheder samlet på et sted. Samtidig ønsker 46% af deltagerne i undersøgelse, at flere virksomheder anvender e-Boks som kommunikationskanal. 

Den samlede tilfredshed med e-Boks ligger på 4,16 på en 5-punktsskala, hvilket korresponderer til at 86% af deltagerne i undersøgelsen erklærer sig enig eller meget enig i udsagnet ”Jeg er generelt tilfreds med e-Boks”. Tilfredsheden er steget med 2 procentpoint i forhold til 2011. I øvrigt vil hele 81% anbefale e-Boks til familie og venner.

Pernille Brandis Rosengaard
Marketing & Communications Director i e-Boks
e-mail: pbr@e-boks.dk 
Mobil: 29 48 7718

Flere end 3,7 millioner danske modtager post i e-Boks. De sparer tid og har bedre overblik over rudekuverterne. e-Boks er let tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden, og alene i 2011 sparede e-Boks miljøet for 3.135 ton papir. Flere end 185 millioner dokumenter blev overført via e-Boks i 2011, hvilket sparede både private og offentlige virksomheder porto. Blandt afsenderne er langt de fleste banker, alle landets 98 kommuner, de fleste statslige styrelser, ATP samt en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere. e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark. e-Boks er hovedsponsor for tennisstjernen Caroline Wozniacki.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.