MF'er dropper Facebook: Det er et ekkokammer
René Gade siger farvel og tak for ti år på Facebook. Foto: Sofie Mathiassen/Scanpix/arkiv
René Gade dropper Facebook for at snakke med folk, som ikke kun er enige med ham.

René Gade, gruppeformand i Alternativet, har erkendt, at han som politiker har en opgave med også at have samtaler med dem, der er uenige med ham - og ikke kun dem, der allerede er enige med ham og hans parti.

Derfor har han droppet Facebook - både privat og professionelt:

"Jeg forlader med andre ord Facebook, fordi jeg vil ud af ekkokammeret. Begrebet ekkokammer så jeg engang beskrevet som et debatrum med så voldsomt polariserede holdninger, at ny viden simpelthen prellede af på begge parter - og uenigheden accelererede trods den konstante dialog. Et kammer, hvor nysgerrigheden ofte bliver den første taber, skriver han i et indlæg på TV 2 og fortsætter:

"Jeg mener fuldt og fast, at der altid er mindst 20 procent af det, som selv dem jeg er mest politisk uenige med siger, som jeg kan lære noget af og som vil gøre mine politiske synspunkter mere nuancerede. De har et andet perspektiv, end jeg har og det er værdifuldt. Lad os lade meningerne brydes og ikke blot opsøge mennesker, der bekræfter os i, at vi har ret".

I indlægget noterer han sig, at han har haft ti gode år med Facebook, men også at Facebooks monopol og datapolitik gør bruddet lettere.