Mexico sørger over 66 døde efter monsterjordskælv og orkan
Mexicanerne sørger over i alt 66 personers død, efter at først et kraftigt jordskælv ramte fredag efterfulgt en dag senere af orkanen Katia. Her byen Juchitan, der er hårdest ramt af skælvet. Foto: Victoria Razo/AFP
På to dage er Mexico blevet ramt af først et kraftigt jordskælv og dernæst orkanen Katia.

Dødstallet oven på fredagens kraftige jordskælv i Mexico er steget til 64 personer.

Dermed sørger mexicanerne over i alt 66 personers død, efter at orkanen Katia ramte landet tidligere på lørdagen og dræbte to.

Dødsfaldene fandt sted nord for Tecolutla i delstaten Veracruz. De to ofre mistede livet i et jordskred, som den kraftige storm udløste.

Det er byen Juchitan i delstaten Oaxaca, der er hårdest ramt oven på rystelserne.

Her døde 36 personer, da jordskælvet med en beregnet størrelse på 8,1 ramte natten til fredag, og en række bygninger faldt sammen.

I byen har man lørdagen igennem kunnet høre trommer, saxofoner og gråd.

Byen har været fyldt med begravelsesoptog, og kirkegårdene bugnede med sørgende.

Paulo Cesar Escamilla Matus og hans familien holdt mindehøjtidelighed for deres afdøde, Reynalda Matus Martinez, i dennes stue.

Den 64-årige kvinde mistede livet, da hun var på nattevagt på et apotek i nabolaget. Da jordskælvet ramte, kollapsede bygningen.

- Al vægten af første sal landede oven på hende, siger sønnen.

Han hastede af sted til bygningen, hvor hans mor lå under murbrokkerne.

Sammen med naboerne forsøgte han at grave hende ud. Men det lykkedes først at få moren fri, da et redningshold ankom flere timer senere med en gravemaskine og fik fjernet ruinerne.

Arbejdet med at finde flere ofre under de mange kollapsede bygninger fortsætter.

Et af højdepunkterne var, da fire personer - heriblandt to børn - blev fundet i live under det fuldstændigt sammenstyrede Hotel Del Río.

Jordskælvet ramte i 33 kilometers dybde ud for stillehavskysten. Det var cirka 120 kilometer sydvest for byen Tres Picos i delstaten Chiapas.

Mexicos agentur for borgerbeskyttelse oplyser, at det er det kraftigste jordskælv, der har ramt landet siden 1985.

Præsident Enrique Peña Nieto har oplyst, at skælvet kunne mærkes af omkring 50 millioner ud af Mexicos cirka 120 millioner indbyggere.

/ritzau/AP