Meteorolog: Her rammer oversvømmelserne
Syddanmark trues af oversvømmelser på grund af højvande. Foto: Colourbox
Sjældent høj vandstand truer med at oversvømme Syddanmark.

Vandstanden er stigende i det sydlige Danmark, og det bliver kritisk flere steder, når vandstanden når op omkring 1,20 meter over det normale niveau, siger TV 2-meteorolog Jens Ringgaard Christiansen.

"Hele området omkring Lillebælt og syd for Lillebælt, det sydfynske øhav, er der altså problemer nu," siger han til Newspaq.

Flere steder ligger vandstanden omkring kajkanterne og truer med at oversvømme havneområderne..

"Det allerværste sted lige nu er den sydøstlige kyst af Jylland og Als. Altså Sønderborg, Aabenraa, Haderslev, Kolding og Fredericia. I det område er der et pres af vand. Der stiger vandet temmelig meget. Flere steder er det steget 20-30 cm. i løbet af de sidste to-tre timer," siger Jens Ringgaard Christiansen.

Borgere i Syddanmark skal især være opmærksomme på oversvømmelser, hvis de bor ved havne eller åer. Åerne går over deres bredder, fordi de ikke kan komme af med deres vand, når vandstanden i havet og fjordene er så høj.

Man skal også være opmærksom på, at hvis havneområder oversvømmes, kan vandet nå ned i byens kældre via gaderne, og så er sommerhusområderne også særligt udsatte, forklarer Jens Ringgaard Christiansen.