Mern-far: Jeg hævede højst stemmen
Ifølge anklageskriftet mod plejeforældrene blev børnene blandt andet udsat for spuling med iskoldt vand, fik tildelt knytnæver og blev beordret til at holde fast i et elektrisk hegn. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Plejefaderen har vidnet i Mern-sagen. Han afviser vold mod børnene.

Plejefaderen i den såkaldte Mern-sag har i dag afgivet sin forklaring til Retten i Nykøbing Falster.

Han afviser anklagerne om grov vold, vanrøgt og frihedsberøvelse af i alt ni plejebørn i perioden fra 1990 til 2010.

"Man kan ikke være plejefamilie, hvis man bruger vold. Jeg går overhovedet ikke ind for vold som afstraffelse. De kan blive sendt på værelset, og du kan løfte stemmen," sagde den 60-årige plejefar i retten ifølge eb.dk.

Han kunne dog ikke svare på, hvor ofte det skete, at han hævede stemmen.

"Jeg løfter måske stemmen en gang om måneden eller hver 14. dag, jeg ved det ikke. Men hvis skolen ringer og siger, at klasselokalet er smadret, så kan jeg finde på at sige, 'det var så dumt gjort - det skader jo kun dig selv', og så kunne de blive sendt ind på værelset i et kvarter for at tænke over tingene," forklarede han.

Det er første gang, at plejefaderen afgiver sin forklaring i retten. Sagen er tidligere blevet udsat, fordi han har været syg.

Ifølge anklageskriftet mod plejeforældrene blev børnene blandt andet udsat for spuling med iskoldt vand, fik tildelt knytnæver og blev beordret til at holde fast i et elektrisk hegn. Det fremgår også, at de måtte spise opblødt toiletpapir for ikke at sulte.

Kilde: eb.dk