Mern: Børnene kunne lide at holde i elhegn
Det var i dette hus plejeforældrene boede med de mange plejebørn. Foto: Joachim Adrian / POLFOTO
Plejemoren i Mern-sagn, der er anklaget for årelang og grov mishandling af flere plejebørn, udtaler sig i dag i retten.

For femte gang i sagen om plejeforældrene fra Mern, der er anklaget for at mishandle deres plejebørn, er plejemoren i vidneskranken.

Den 54-årige plejemor fortæller i Retten i Nykøbing Falster, at de i alt ni plejebørn var blevet mishandlet inden de ankom til plejefamilien.

I anklageskriftet står, at plejebørnen ikke måtte have besøg og at de blev afstraffet ved at blive tvunget til at holde fast i et elhegn.

"Det var svært for børnene at have besøg på grund af generelle kontaktproblemer. De måtte gerne, men det var sjældent. Nogen måtte ikke gå ud og besøge kammerater, fordi kommunen var bange for at eksempelvis JS skulle brænde huset af, når han var nogen steder," siger plejemoren i retten ifølge ekstrabladet.dk.

Ifølge sn.dk, fortæller plejemoren, at plejebørnene var blevet mishandlet, inden de ankom til plejefamilien i Mern, der ligger nær Vordingborg.

Når børnene holdt i elhegnet, så var det fordi de fandt det sjovt, fastholder plejemoren, der afviser, at have tvunget børnen til elhegns-afstraffelse.

"Jeg kan godt huske, de holdt på elhegnet. Det ved jeg godt, for det gjorde de alle sammen, for det synes de nemlig var sjovt at se, hvor meget de kunne holde til. MBL kunne holde på det i et stykke tid, fordi han ikke havde nogen smertefornemmelse. Han kunne godt fortrænge smerten, fordi han har oplevet så meget. Men det var ikke noget, vi tvang ham til," siger hun i retten, ifølge ekstrabladet.dk.

Hun fortæller desuden, at drengene i plejefamilien ikke gik til sport, fordi de ikke kunne forstå at indordne sig under en træner.

Kilde: sn.dk og ekstrabladet.dk