Medier melder ny stor støtte til Astrid Krag

I formandsopgøret i SF har første minister nu valgt side. Miljøminister Ida Auken støtter Astrid Krag.
Den første minister bekender nu kulør og sender sin støtte til Astrid Krag.
Den første minister bekender nu kulør og sender sin støtte til Astrid Krag. Foto: Rune Johansen/Ida Auken

Ida Auken støtter Astrid Krag som ny SF-formand, erfarer flere medier.

Det er første støttemelding fra en SF-minister i opgøret mellem sundhedsminister Astrid Krag og erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen.

Hidtil har kun de to kandidater meldt sig til at efterfølge Villy Søvndal, som meddelte sin afgang som formand, men ikke som udenrigsminister, tidligere på måneden.

På fredag klokken udløber fristen for at melde sig som kandidat. En urafstemning skal afgøre, hvem der bliver den næste formand for det lille regeringsparti.

Flere SF-politikere har meldt ud, hvem de støtter. Folketingsgruppen skal efter sigende være delt i to næsten lige store grupper.

Astrid Krag står for at føre Villy Søvndals hidtidige linje videre.

Annette Vilhelmsen regnes for at være kandidaten for de SF'ere, der mener, at partiet er drejet for meget til højre i regeringssamarbejdet med Socialdemokraterne og De Radikale.

Rundspørger blandt lokalformænd og landsledelse har vist klar støtte til Vilhelmsen, ikke mindst på Fyn. Rundspørgerne har dog langt fra fået svar fra alle.

Hvis der er flere end to kandidater, når fristen udløber på fredag klokken 12, skal et ekstraordinært landsmøde udpege de to kandidater, som skal dyste i en urafstemning.

Valget af en efterfølger til Villy Søvndal, som for første gang bragte SF i regering, kan trække ud til slutningen af oktober eller begyndelsen af november.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.