Medie: Mærsk er i gang med at sælge Maersk Drilling fra
Maersk Drilling opererer over det meste af verden, hvor skibe og borerigge som denne skaffer olieselskaberne adgang til olie og naturgas under havbunden. Foto: Edgar Su/Reuters
A.P. Møller-Mærsk er angiveligt tæt på at afhænde borerig-selskabet Maersk Drilling til amerikanere.

A.P. Møller-Mærsk fortsætter tilsyneladende med at trimme forretningen i den retning, som koncernens strategi også foreskriver.

Bloomberg citerer unavngivne kilder for oplysningen om, at Mærsk-koncernen er i forhandlinger om at sælge Maersk Drilling.

Maersk Drilling ejer en række borerigge og boreskibe og tjene sine penge ved at bore efter olie og gas under havbunden for olieselskaber i hele verden.

Salgsprisen menes at ligge i omegnen af fire milliarder dollar. Køberen skulle være amerikanske Rowan, der i forvejen opererer i borebranchen.

A.P. Møller-Mærsk vil fremover udelukkende koncentrere sig om shipping og logistik.

Derfor er selskabet i gang med at afhænde sine olie- og energiaktiviteter.

For nylig solgte selskabet Maersk Oil til franske Total, og i sidste uge købte Mærsk-familiens holdingselskab Maersk Tankers ud af koncernen.

Dermed er det eneste tilbageværende aktiv i energidivisionen Maersk Supply Services, der servicerer oliefelter.

Maersk Drilling opnåede i 2016 et underskud på næsten 700 millioner dollar.

Det skyldtes dog nedskrivninger for i alt 1,5 milliarder dollar på skibe og borerigge, som på grund af de lave oliepriser ikke har ret meget at lave.

Den underliggende drift resulterede i et overskud på 743 millioner dollar, hvilket dog svarer meget godt til niveauet året forinden.

/ritzau/