Medarbejdere strejker: Har 400.000 kroner til gode
Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkiv
Syv litauiske håndværkere strejker fortsat på en byggeplads i Vodskov. Strejke om 400.00 kroner kan meget vel ende med i nærheden af en million kroner.

Syv litauiske håndværkere strejker fortsat på en byggeplads i Vodskov.

Det skriver TV 2 Nord.

De syv litauere nedlagde arbejdet fredag i sidste uge. Ind over weekenden har 3F på vegne af syv litauiske håndværkere kigget lønsedler igennem, og regnet sig frem til, at de syv har mellem 300.000 og 400.000 kroner til gode.

Det er ifølge TV 2 Nord den fynske virksomhed Rectus Byg, som 3F også mener skylder de syv arbejdere både feriepenge og pension.

- Vi er blevet lovet, at de (litauerne, red.) modtager omkring 100.000 kroner i feriepenge i dag (mandag, red.) og omkring 100.000 kroner i pension torsdag. Der er ikke kommet nogle penge her til morgen, men nu får vi se, om de dukker op på kontoen i løbet af dagen, siger formand for 3Fs bygningsgruppe i Aalborg, Reidar Kogstad, til tv-stationen.

Men her stopper det formentlig ikke for Rectus Byg. For udover de strejkende syv litauere har der været knap 20 andre litauere på pladsen. I alt regner 3F med, at kravet overfor Rectus Byg kommer op i nærheden af en million kroner.

I fredags strejkede litauernes danske kollegaer i sympati. De er dog gået i arbejde mandag morgen.

Direktør for Rectus Byg, Anatolij Pliuskevic, vil ikke stille op til et tv-interview, men har til TV 2 Nord sagt, at sagen efter hans opfattelse er afklaret:

- Vi betaler det, vi skal ifølge aftalen, og håndværkerne i Vodskov begynder at arbejde.