May irettesætter Trump efter tweet om togangreb
Dette er syge og gale mennesker, som var i Scotland Yards søgelys, skriver Donald Trump om gerningsmænd bag togangreb på Twitter. Foto: Mike Theiler/AFP
Donald Trump mener, at gerningsmanden bag togangreb i London er en "taberterrorist".

Storbritanniens premierminister, Theresa May, mener ikke, at USA's præsident Donald Trump gør noget godt for efterforskningen ved at spekulere i angrebet i London fredag morgen.

Mays irettesættelse af Trump kommer efter følgende tweet fra Donald Trump kort efter middag:

- Endnu et angreb i London af en taberterrorist. Dette er syge og gale mennesker, som var i Scotland Yards søgelys. Vi må være proaktive, skriver han på det sociale medie Twitter.

Kommentarerne fra den amerikanske præsident lader til at være baseret på information om gerningsmanden, som endnu ikke har været fremme i offentligheden.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Trump ved noget, som Storbritannien ikke gør, svarer May:

- Jeg mener aldrig, at det er hensigtsmæssigt, at nogen spekulerer i det, der er en igangværende efterforskning.

Mays stabschef, Nick Timothy, støtter op om premierministerens udsagn ved at understrege, at tweetet er "meget uhensigtsmæssigt" af en allieret leder og efterretningspartner.

Det var et tog på stationen Parsons Green i det sydvestlige London, der blev ramt af en eksplosion fredag morgen midt i myldretiden.

29 personer, heriblandt flere skolebørn, er efterfølgende blevet bragt til hospitaler. Men ingen af de sårede er i kritisk tilstand.

Fredag aften talte de to ledere sammen i telefonen.

Her udtrykte Donald Trump sin støtte til ofrene. Præsidenten svor desuden "at fortsætte det tætte samarbejde med Storbritannien om at stoppe angreb, der går efter uskyldige civile verden over", oplyser Det Hvide Hus.

Forholdet mellem amerikanske og britiske myndigheder har været anstrengt, efter at der blev lækket information til amerikanske medier om bombeangrebet ved en koncert i Manchester i maj 2017. Her mistede 22 livet.

Kontroversen fik kortvarigt de britiske myndigheder til at lukke ned for udvekslingen af efterretningsoplysninger med amerikanerne.

/ritzau/Reuters