Mand anholdt efter at han angreb soldat i Paris

Soldat kom ikke noget til ved angreb, oplyser minister til radiostationen Europe 1.

En mand er anholdt, efter at han gik til angreb på en soldat i Paris.

Det siger Frankrigs minister for de væbnede styrker Florence Parly ifølge AFP.

Soldaten, som blev udsat for angrebet, kom ikke noget til, siger ministeren til radiostationen Europe 1.

Politiets talskvinde, Johana Primevert, siger til AP, at episoden skete tidligt fredag på tog- og metrostationen Chatelet i det centrale Paris.

Trafikken og adgangen til stationen blev hurtigt genoptaget efter angrebet på den store station, som er et knudepunkt for den offentlige trafik i den franske hovedstad.

- Soldaten var udstationeret med Sentinelle-styrken for at beskytte berømte og prominente steder i storbyen. Styrken er blevet angrebet tidligere.

Fredagens angreb er det seneste af en række angreb på patruljerende soldater i den franske hovedstad, som er blevet rystet af blodige angreb udført af islamister.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, har flere gange understreget, at det har den højeste prioritet at bekæmpe "islamistisk terror".

Frankrig planlægger næste år at være vært for en international konference til bekæmpelse af terrorfinansiering.

- Hvis vi vil opnå resultater i kampen mod terrorisme og terrorfinansiering, så må vi arbejde sammen med alle og blive enige om en tidsplan med klart definerede prioriteter, siger Macron.

Det blodigste angreb i nyere tid ramte Paris i november 2015, da 130 personer blev dræbt i koordinerede angreb flere steder i den franske hovedstad.

Over 230 mennesker er blevet dræbt i Frankrig i de seneste tre år.

/ritzau/AP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.