Lokomotivførerne i enstemmig besked til DSB: Vi har ingen tillid til jer

Arbejdsliv
- Nu går vi ud i aften og opfordrer folk til at gå på arbejde, medmindre de er syge. Man skal selvfølgelig ikke gå på arbejde, hvis man er syg, siger Henrik Horup. (Foto: Foto: Dansk Jernbaneforbund)
Lokomotivførerne hos DSB er enige. De har ikke længere tillid til DSBs ledelse. Formanden for Jernbaneforbundet er bekymret. "Det er ved at være alvorligt det her, siger han til Avisen.dk

Forholdet mellem lokomotivførere og deres arbejdsgivere i DSB er iskoldt. Omkring 50 lokomotivførere, der torsdag var samlet til møde i Fredericia, har enstemmigt besluttet at udtrykke mistillid til ledelsen i DSB. 

Det oplyser formand for Dansk Jernbaneforbund, Henrik Horup, der var til stede ved en del af mødet. 

- De har været inde og stemme om, hvorvidt de skal udtrykke mistillid til DSBs ledelse og det har de gjort enstemmigt. Jeg gik ud af lokalet imens, men jeg kunne godt regne ud, hvor det bar hen, siger Henrik Horup og fortsætter:

- Det er ved at være en smule alvorligt det her, siger han til Avisen.dk.

Henrik Horup fortæller, at lokomotivførerne giver udtryk for, at 'nok er nok.' Jernbaneforbundet vil nu kontakte DSB skriftligt med resultatet af aftenens afstemning.

- Nu bliver et brev sendt ind til DSBs ledelse fra alle lokomotivførere, og det gælder egentlig også fra togførerne, om, at de ikke har nogen tillid til DSBs ledelse. Vi vil fra forbundets side opfordre DSB til, at de skal indgå i et bedre samarbejde med os i forbundet, og så forventer vi, at der kommer en indkaldelse fra DSBs ledelse, så vi kan få en snak om, hvad der skal ske nu, fortæller han. 

Mødet i Fredericia fandt sted på dagen, hvor der blev afholdt fællesmøde mellem hovedorganisationerne LO og Dansk Arbejdsgiverforening på baggrund af et stort antal sygemeldinger bladnt lokomototivførerne. DSB tolker de over 100 sygemeldinger som en maskeret arbejdsnedlæggelse.

Jernbaneforbundet anerkender ikke DSBs udlægning af sagen, men har indvilget i at opfordre sine medlemmer til at tage på arbejde fredag - medmindre de er syge.

Nu går vi ud i aften og opfordrer folk til at gå på arbejde, medmindre de er syge. Man skal selvfølgelig ikke gå på arbejde, hvis man er syg, siger Henrik Horup.

Han håber på at tilstandene vil normalisere sig i løbet af weekenden, i så fald vil sagen blive afsluttet.

Hvis der er nogen, der ikke er så syge, at de godt kan gå på arbejde, så håber vi de vil det, siger han.

Hænger mødet i Fredericia i dag sammen med de mange sygemeldinger fra lokomotivførerne?

- Der er måske nogen, der vil prøve at kæde de her ting lidt sammen, men jeg ser det nu som to separate ting. Det her med mistillid til ledelsen er startet helt tilbage i januar, og så har det bredt sig til hele landet, at folk ikke synes, at det kører godt nok med DSBs ledelse.

- Vi er jo ikke de bedste venner med DSB lige nu, og vi har en retssag 31. august, som skal afgøre mistillidsspørgsmålet, så det hele er blevet rodet godt og grundigt sammen, siger han.

I efter 2017 meldte DSB sig ind i Dansk Industri. Det har siden ført til frustrationer blandt medarbejdere, fordi de frygter, at deres fremtidige arbejdsforhold vil blive forringet. En række lokalaftaler er bleveg opsagt. Hvordan de fremtidige arbejdsforhold bliver, er endnu ikke afklaret. 

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet