Lego skærer op mod 600 stillinger i Danmark
Bestyrelsesformand Jørgen Vig Knudstorp er ked af fyringer i Lego, men det er nødvendigt, lyder det. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Nedskæringer i Lego ventes at ramme mellem 500 og 600 stillinger i Danmark, hvor Lego har i alt 4500 medarbejdere. Det oplyser Lego i regnskabet.

Som konsekvens af faldende omsætning skal Lego slankes med omkring otte procent af medarbejderne på verdensplan. Og det rammer altså også i Danmark, hvor Lego har sit hovedkvarter i Billund. Her blev Lego også grundlagt.

- Vi er meget kede af at skulle lave ændringer, der kan påvirke mange af vore medarbejderes liv, siger bestyrelsesformand Jørgen Vig Knudstorp, Lego, i regnskabet.

- Alle Lego-kolleger er utroligt passionerede i deres arbejde hver eneste dag, og det er vi dybt taknemmelige for. Desværre er det bydende nødvendigt for os at træffe disse svære beslutninger, siger han.

I årene 2008 til 2015 havde Lego tocifrede vækstrater i årsomsætning, og forbrugernes appetit på de danske klodser syntes umættelig. Men i 2016 bremsede væksten op, så omsætningen "kun" voksede seks procent fra 25 procent i 2015.

I første halvår 2017 må Lego notere sig en tilbagegang i salget på fem procent.

- Udviklingen i salget var blandet på tværs af markedsregionerne. I etablerede markeder som USA og i dele af Europa faldt omsætningen, mens salgsvæksten var tocifret i et voksende marked som Kina, skriver Lego i regnskabet.

På verdensplan har Lego cirka 18.200 ansatte. Nedskæringerne vil koste omkring 1400 stillinger på verdensplan - hovedparten allerede før udgangen af 2017.

Trods tilbagegangen ruller milliarderne fortsat ind i kassen hos Lego.

Omsætningen i årets første seks måneder faldt fem procent til 14,9 milliarder kroner. Det gav et dyk i driftsresultatet på seks procent til 4,4 milliarder kroner.

Bundlinjen landede på 3,4 milliarder kroner mod 3,5 milliarder efter første halvår i 2016.

1. oktober får Lego ny administrerende direktør, når Niels B. Christiansen sætter sig i spidsen.

/ritzau/