Laybourn og Juhl udspillede verdensmestrene
Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl slog verdesmestrene og vandt badmintonfinalen i mixeddouble ved Copenhagen Masters.

Det var med overbevisende og gennemført flot spil, at Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl fredag slog verdensmestrene og vandt mixeddouble i badminton ved Copenhagen Masters.

Danskerne, der selv er europamestre, afgjorde finalen i Falconer Center i to sæt med cifrene 21-16 og 21-17. Det vakte glæde både hos de mange klappende tilskuere og blandt spillerne selv.

»Jeg havde kuldegysninger, inden vi kom banen på banen i dag. Det er en drøm, der går i opfyldelse,« sagde Laybourn efter kampen.

»Hele kulissen er til, at vi kan gå ind og fyre den af. Der er så mange mennesker og god stemning,« sagde Juhl.

Drømmestart til danskerne

Måske var det stemningen, der gav danskerne drømmestarten. Først efter seks point blev englænderne Nathan Robertson og Gail Emms lukket ind i kampen.

Juhl leverede godt spil tæt på nettet. Danskerne placerede sig fint og byttede hurtigt plads, mens bolden var i spil, og det gav Laybourn mulighed for at slå sine kraftige smash.

Ved stilingen 18-10 virkede englænderne udspillede. Roberston kastede sig efter en lang bold og returnerede den, men ramte Emms.

Men den engelske fortvivlelse varede i første omgang kort. Robertson og Emms snuppede fem point i træk og havde nær hentet danskerne, der dog vandt første set 21-16.

Uprovokerede fejl

I andet sæt kom danskerne foran igen, men blev hentet ved 15-15, da de lavede flest uprovokerede fejl. For første gang bragte verdensmestrene sig i føringsposition, men fornemt defensivt spil af danskerne sørgede for, at englænderne måtte nøjes med 17 point.

Da Copenhagen Masters er en opvisningsturnering, påvirker europamestrenes sejr over verdensmestrene ikke deres indbyrdes placering på verdensranglisten. Alligevel har turneringen betydning, fastslog Kamilla Rytter Juhl.

»Copenhagen Masters er en speciel turnering, og der er tradition i den. Derfor er det dejligt også at kunne sige, at man har vundet den,« sagde hun.

Præmiesummen på 40.000 kroner har sikkert også bidraget til glæden.