Kvinde døde af vanddruk
En amerikansk kvinde er død af at drikke for meget vand. Hun forsøgte at vinde en Nintendo spillemaskine, men endte med at dø af vandforgiftning.

Intet er sundt i for store mængder - heller ikke vand. En 28-årig kvinde fra Californien blev fredag fundet død i sit hjem og diagnosticeret med »vandforgiftning«.

Kvinden, Jennifer Strange, havde ifølge AP deltaget i en konkurrence med titlen »Hold Your Wee to Win a Wii« (»Hold på tisset for at vinde en Nintendo Wii«, red.). Konkurrencen var arrangeret af en lokal radiostation, og deltagerne skulle drikke så meget vand som muligt uden at gå på toilettet. Vinderen fik et eksemplar af Nintendos nye flagskib på spillemaskinefronten: Nintendo Wii.

Efter konkurrencen klagede den 28-årige mor til tre over, at hun havde ondt i hovedet. Fredag fandt hendes mor hende død i hjemmet i Sacramento.

»Hun fortalte mig om sin familie og om, hvordan hun deltog for sine børn,« fortæller en anden deltager, James Ybarra, til AP. Han gav selv hurtigt op på grund af tissetrængning, mens Jennifer Strange fortsatte konkurrencen.

Vandforgiftning kaldes også hyponatremia og betyder, at kroppens saltbalance bliver for lav. Manglen på salt får hjernen til at hæve og kan give kvalme, opkast, kramper - og kan i sjældne tilfælde føre til død.

Radiostationen, som stod bag konkurrencen, er rystet over deltagerens død og afventer nu yderligere detaljer om dødsfaldet.