Krag tager rundkredssnak om formandspost
Sundhedsministeren holder kortene tæt til kroppen. Foto: OLESEN, GORM / POLFOTO
Astrid Krag skal først snakke med partifæller, før hun beslutter, om hun stiller op som SF-formand.

Astrid Krag diskuterer i øjeblikket med sine partifæller, om hun skal stille op som kandidat til at afløse SF's afgående formand Villy Søvndal.

Den 29-årige sundhedsminister fortæller på sin profil på det sociale netværk Facebook, at hun overvejer beslutningen nøje.

- Mange er ivrige efter at vide, om jeg stiller op som formand for SF eller ej, skriver Astrid Krag.

- Jeg forstår spørgelysten og er glad for interessen for vores parti. Men det er en stor beslutning og for mig er det meget vigtigt, at en ny formand kan samle og styrke vores parti.

- Derfor bruger jeg min tid på at tale med mine partifæller og overveje beslutningen grundigt, skriver hun.

Astrid Krag er af mange udpeget som favorit til at overtage posten som formand efter Villy Søvndal, der fredag meddelte sin afgang.

Hun tilhører gruppen af unge SF-folk i inderkredsen omkring Villy Søvndal og har offentligt fået støtte fra blandt andre Steen Gade, der ellers tilhører partiets såkaldt grønne fløj.

Den grønne fløj har ind til videre intet bud på en ny formand, efter at både miljøminister Ida Auken og Lejres borgmester, Mette Touborg, har afvist at stille op.

I øjeblikket er eneste potentielle modkandidat til Astrid Krag folketingsmedlemmet Annette Vilhelmsen, som fortæller til Fyens Stiftstidende, at hun overvejer situationen nøje.

Vilhelmsen, der tilhører partiets traditionalister på venstrefløjen, har ifølge avisen fået en lind strøm af opfordringer fra det hun selv kalder "det praktiske bagland".

Stiller der to kandidater op til formandsvalget ryger navnene til urafstemning hos medlemmerne, mens navnene først skal forbi et ekstraordinært landsmøde, hvis der er mere end to kandidater.

Stiller der kun én person op, vælges personen automatisk til ny formand.