Konservativ godsejer i skarp kritik af ansat: Opsatte ulovlig høgefælde
Det var på baron Christian Wedel-Neergaards ejendom, Svenstrup Gods, at politiet fandt en fælde med levende duer. Fælden kunne lokke den truede duehøg (billedet). Foto: Shutterstock og Region Sjælland
Baron og regionsrådsmedlem Christian Wedel-Neergaard siger, at han intet kender til fælde, der er fundet på hans ejendom, Svenstrup Gods.

En skytte risikerer en bøde på mindst 15.000 kroner og frakendelse af retten til at have jagttegn.

Samtidig har den konservative regionsrådspolitiker baron Christian Wedel-Neergaard fået en dårlig sag tæt ind på livet.

Christian Wedel-Neergaard er medlem af regionsrådet i Region Sjælland, og det er en skytte ansat hos ham, der har lavet en ulovlig fælde og opsat den på Svenstrup Gods, som ejes af baronen.

Det skriver BT.

Fælden er lavet til at fange rovfugle. Det sker ved at lokke de fredede rovfugle med levende duer.

Efter et tip tog to betjente og en biolog fra Dansk Ornitologisk Forening mandag ud til en skov tilhørende Svenstrup Gods mellem Ringsted og Køge. Her fandt man en fælde, hvor der under trådhegnet gemte sig levende lokkeduer.

Christian Wedel-Neergaard nægter ifølge BT ethvert kendskab til fælden, mens en af godsets skytter har taget ansvaret og nu er sigtet for groft brud på Jagt- og vildtforvaltningsloven.

Til BT siger Christian Wedel-Neergaard, at han er dybt rystet, og at skytten har fået en skriftlig advarsel af skarpeste karakter.

Til gengæld nægter han kendskab til formålet med fælden.

- Jeg kan blot sige, at vi er glade for, at politiet er gået ind i sagen, så vi kan få opklaret, hvad der er sket, siger baronen til avisen og har ikke flere kommentarer.

Fasanjagten går ind 1. oktober og en af truslerne mod fasaner er rovfugle. Ifølge biolog Knud Flensted, Dansk Ornitologisk Forening, er fælden en typisk høgefælde, som blandt andet kan lokke duehøgen, som er i fare for at uddø.