Kongens tidligere elskerinde raser efter DNA-afsløring

Underholdning
Ekskong Alberts uægte datter Delphine Boël sammen med sin mor Sybille de Sélys Longchamps, der altid har støttet datteren i hendes ønske om at blive anerkendt som barn af Albert II. (Foto: Scanpix)

Den tidligere belgiske konge erkendte forleden langt om længe, at han er far til et barn uden for ægteskabet. Nu taler elskerinden ud.

Efter flere års tovtrækkeri og kun takket være en domstol, erkendte Belgiens abdicerede konge Albert II i sidste uge, at han er den biologiske far til kunstneren Delphine Böel.

Den 51-årige hemmelige datter har i årevis forsøgt at få den tidligere konge til at erkende, at han er hendes far. Men efter indrømmelsen i sidste uge langt om længe kom, da en DNA-prøve endegyldigt beviste faderskabet, tager hendes mor nu bladet fra munden.

Moren er baronesse Sybille de Sélys Longchamps, 78. Hun har tidligere fortalt, at hun havde en affære med den nu 85-årige konge igennem en årrække fra 1966 til 1984, og at de ikke beskyttede sig, fordi hun ikke troede, at hun kunne få børn.

Nedladende

Sybille er langt fra imponeret over, hvordan den tidligere konge har tacklet hele sagen. I en kortfattet pressemeddelelse fra hans advokat erkendte Albert II faderskabet, men udtalte samtidig, at han ikke har været med til at træffe nogle beslutninger om hverken datterens liv eller uddannelse.

Det er det, der falder moderen Sybille de Sélys Longchamps for brystet. Hun kalder udtalelsen for ”et slag i ansigtet”.

– Hans attitude føles nedværdigende, siger hun til den belgiske avis Sudpresse, i et eksklusivt interview, og fortsætter:

– Jeg prøver at komme på nogle grunde, der kan forklare hans opførelse. Han havde en svær barndom, og kendte aldrig sin mor. Det er en stor brik at mangle i sit liv. Han har haft meget at kæmpe med.

18 år lang affære

Udover at udtrykke undren over den måde, den tidligere konge har valgt at håndtere sagen på, giver den tidligere elskerinde ham ret i, at han aldrig har været med til at træffe beslutninger omkring datteren.

Den tidligere konge blev i 1959 gift med dronning Paola. Her er parret til det årlige julebillede - få uger efter, domstolen slog fast, at kongen skulle aflægge en DNA-prøve. Scanpix

Delphine Boël har tidligere fortalt, at hun så meget til den tidligere konge i løbet af sin barndom, og at hun først fik at vide, at han var hendes biologiske far, da hun fyldte 18 år.

Den nu 51-årige kunstner voksede op sammen med sin mor og morens mand, Jaques Boël, der påtog sig rollen som hendes far.

Nyheder

Ryanair-boss:

Muslimske mænd er

den største risiko