Kommune vil tvangsopkøbe millionærs pragt-ejendom
Millionærfamilien Hounisen risikerer at miste deres 8,6 hektar store grund med hestehold og pragtvilla. Foto: Google Street View
Esbjerg Kommune venter på, at staten vil godkende et kystnært område nord for Esbjerg. Sker det, kan det komme til et 20 millioner kroner stort tvangsopkøb.

I yderste konsekvens kan en ekspropriation betyde, at en esbjergensisk millionær-familie må vinke farvel til deres 8,6 hektar store grund med hestehold og pragtvilla.

Det skriver JydskeVestkysten.

Esbjerg Kommune har nemlig kig på familiens grund plus et par naboer, hvor den ene ejer 8.000 kvadratmeter skov, for at få den med ind i lokalplanen og udstykke den til parcelshusgrunde.

Millionærvillaen, som ejes af fiskeskipper Niels Arne Hounisen og hustruen Pernille, ligger på adressen Sanatorievej 75 ved Sjelborg, 11 kilometer nordvest for rådhuset i Esbjerg midtby.

Fra Sanatorievej er der udsigt over Ho bugt med øen Langli, og det passer perfekt for Esbjerg Byråd, som ifølge JydskeVestkysten i årevis har sukket efter kystnære parcelhusgrunde.

Men ejerne af grundene har intet hørt fra kommunen.

- Jeg undrer mig da over, at der foregår en form for planlægning for min ejendom, uden at jeg er blevet orienteret, siger Niels Arne Hounisen til JydskeVestkysten.

Men ifølge formanden for Plan & Miljøudvalget John Snedker (S) er det ikke underligt, at grundejerne ikke har hørt noget:

- Området er med i den kommuneplan 2018-2030, som har været i høring, men vi er på et meget tidligt stade. Først skal vi have området med i landsplandirektivet, og hvis området kommer med der, så går vi i gang med en høringsfase for dem, der bor i området. Dernæst skal der jo en forhandling til, og her er mulighederne, at man enten kan aftale, at grundejer selv udstykker området, hvis byrådet ønsker det som boligområde, eller at kommunen overtager grunden og udstykker.

Ifølge avisen venter Esbjerg Kommune på, at staten godkender udstykning af parcelhusgrunde inden for kystnærhedszonen i Sjelborg. Går godkendelsen igennem - og kommer det til tvangsopkøb - vil det koste kommunekassen over 20 millioner kroner, skriver JydskeVestkysten.