Kommune brugte 240.000 skattekroner på cirkustur: Nu må plejehjem holde for

Turen i cirkus kostede knap 1.000 kroner på ældre. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix Ritzau/arkiv)

Det blev en dyr fornøjelse, da Kolding Kommune inviterede ældre i cirkus. Seniorudvalgsformand mener, det var alle pengene værd at give de ældre en god oplevelse.

De fleste kender nok godt følelsen af, at en forlystelsestur i tivoli eller cirkus hurtigt kan løbe op. Det gør de i hvert fald i Kolding Kommune, hvor man ville invitere kommunens ældre på cirkustur.

320 beboere på kommunens plejehjem takkede ja. Regningen? 240.000 kroner. Det skriver JydskeVestkysten.

Det var især 140.000 kroner eksklusiv moms til leje af særlige liftbusser, der skulle transportere de ældre, der fik regningen til at eksplodere. Derudover blev der givet Cornetto-is og sodavand til alle 1.600 publikummer, der også indbefattede SFO-børn og de ældres børne- og oldebørn. Is og sodavand løb op i 64.000 kroner. 

Seniorudvalgsformand i Kolding Kommune, Søren Rasmussen (DF), mener, det er penge, som er givet godt ud.

- Hvis man ikke kan unde en plejehjemsbeboer en udflugt til 1000 kroner en gang i sin tilværelse, så er det et alt for fattigt samfund. Hvis vi fjerner aktiviteter, der skaber livsglæde, så får vi højere medicinudgifter, siger han til JydskeVestkysten.

Pengene til cirkusturen blev på krav fra Dansk Folkeparti afsat ved sidste års budgetforlig. Men der blev kun afsat, hvad der svarer til cirka halvdelen af udgifterne til cirkusturen, og nu skal resten tages fra kommunens pulje til aktiviteter på plejehjemmene.

Men Søren Rasmussen mener ikke, at pengene fra cirkusturen kunne være blevet brugt bedre.

- Sidste år fik vi 90 millioner kroner til hjemmehjælp og bemanding på plejecentre ud over de 150.000 kroner til cirkusturen. Sådan en tur kan jeg virkelig godt unde plejehjemsbeboerne. Pengene er godt givet ud, siger han til JydskeVestkysten.