Ugegammelt mad, der skal varmes op, lyder ikke umiddelbart videre tiltrækkende. Men det er altså vilkårene, hvis man som ældre gerne vil have leveret mad fra kommunen.
Den 33-årige socialdemokratiske politiker AC Hoxcer Nielsen fik muligheden for at prøve ældremad i en uge, og hun var ikke begejstret. Det skriver JydskeVestkysten.
- Vi kan ikke være det bekendt, siger hun til JydskeVestkysten.
AC Hoxcer Nielsen er dog sikker på, at maden er af god nok kvalitet og med de rette vitaminer, men når det skal ligge i næsten en uge, er det ikke godt. AC Hoxcer Nielsen mener, at de hvide kartofler er det største problem, fordi de bliver klæge, saltede og melede i pakningen.
Fordele ved ugevis udbringning
Venstre-politiker i Varde Kommune Stig Leerbeck har også prøvet ældremaden i en uge. Han er enig i, at maden ikke altid er lige spændende, men han ser fordele ved, at maden kun bliver leveret en gang om ugen.
Stig Leerbeck peger på, at de ældre ikke skal være hjemme hver dag på et bestemt tidspunkt, at de selv kan bestemme, hvornår de vil spise maden, og at kommunen sparer udgifterne til transporten.
Han mener dog, at Varde Kommune godt kan kigge på, hvordan kvaliteten af maden kan højnes.