Komiker til kamp for offentligt ansatte: Politikerne trænger til 14 dages praktik i en børnehave
- Tror sgu vores politikere lige trænger til 14 dages praktik i en børnehave, skriver komikeren Torben Chris i et opslag på Facebook. Foto: Andreas Hagemann Bro/Ritzau Scanpix/arkiv
Komikeren Torben Chris har skrevet en støtteerklæring til de offentligt ansatte på Facebook.

- Det er vildt nok, der arbejdes så hårdt på at gøre forholdene værre for de offentligt ansatte.

Sådan indleder den danske komiker Torben Chris et Facebook-opslag, hvor han raser over de offentligt ansattes arbejdsvilkår.

Opslaget er en reaktion på de igangværende overenskomstforhandlinger, hvor arbejdsgivere og lønmodtagere blandt andet skændes om, hvorvidt de offentligt ansatte skal have mere i lønningsposen.  

- Tror sgu vores politikere lige trænger til 14 dages praktik i en børnehave, under de forhold de selv sætter folk til at arbejde/lide under, så ville de måske opdage, at meget overraskende, så er det at passe børn og syge mennesker ikke løn i sig selv, skriver Torben Chris blandt andet i sit opslag.

Og komikeren uddyber over for BT.

- Jeg var pædagog og pædagogmedhjælper i 10 år. Jeg har aldrig taget en frokostpause. Det har du ikke tid til. Der er ikke nogen, der sætter sig ind og spiser for sig selv. Du sidder jo ikke og ser på børnene spise først for så at spise for dig selv bagefter, siger Torben Chris til avisen med henvisning til, at også den betalte spisepause har været til debat under overenskomstforhandlingerne.

Han fortæller til BT, at han har skrevet opslaget som en støtte til de offentligt ansatte, som han mener fortjener mere end nedskæringer.

- Hver gang, nogen snakker om at pille ved nogle politikeres løn eller pension, så er argumentationen, at vi skal kunne matche lønnen i det private for at have kompetente mennesker (noget der jo tydeligvis ikke virker). Er vi blevet så ligeglade med, om der er kompetente mennesker på vores hospitaler og institutioner, spørger Torben Chris i sit opslag.