Kød solgt i hele landet giver dig diarré

Der er nu fundet salmonella i hakket kalve- og svinekød, der er solgt over hele landet. Kødet kan gøre dig alvorligt syg.
Du kan kun komme salmonella til livs, hvis du gennemsteger kødet, men det bør kasseres.
Du kan kun komme salmonella til livs, hvis du gennemsteger kødet, men det bør kasseres. Foto: Colourbox

Det kan give alvorlig sygdom, hvis man spiser af salmonella-inficeret kød.

Diarré, feber, opkast og smerter er konsekvensen af den genstridige bakterie.

Nu advarer Fødevarestyrelsen om at der er fundet salmonella i et stort parti kød, der er solgt over hele landet.

Det drejer sig om 'Slagterens hakket svin/kalv 8-12 %' i pakker á 500 gram.

Kødet har holdbarhedsdatoen mindst holdbar til 23.01.2012, men alligevel advares der mod kødet, da flere kan have købt kødet og frosset det ned.

"Hvis kødet ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella," oplyser Fødevarestyrelsen.

Kødet er solgt over hele landet i Superbrugsen, Dagli' Brugsen, Kvickly og Fakta.

Det bør kasseres eller leveres tilbage til butikken, hvor det er købt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.