Tusindvis af danskere spiser deres festmad, og med nedenstående beskrivelse er de hermed advaret. Discountcateringfirmaet Kokken & Jomfruen er afsløret i aldeles dårlige produktionsforhold, og det har nu udløst en rasende smiley i deres Gislev-afdeling.
"Der produceres alt for meget mad på alt for lidt plads," skriver Fødevarestyrelsen i deres sure smileyrapport og nævner herefter en række eksempler på, hvad det betyder for hygiejnen.
"Råt står tæt på færdigtilberedt og varmebehandlet mad. Mad i plastkasser på trillere står på gulvet, hvor personalet passerer forbi den utildækkede mad."
Det koster nu Kokken & Jomfruen en bøde på 15.000 kroner; blandt andet også fordi nogle af tingene tidligere har været påtalt over for virksomheden.
"Personalet går tæt op ad hinanden. Der er således stor risiko for krydsforurening, hvilket blev indskærpet på det sidste kontrolbesøg," skriver Fødevarestyrelsen.
Kokken & Jomfruen undskylder sig med, at de lige nu har meget travlt, og at de godt er klar over de tætte forhold.
Se smileyrapporten her