Kirkelig SF-kovending glæder minister
Kirkeministeriet skal ikke have nyt navn, mener Karen Hækkerup (S), som glæder sig over, at SF nu har skiftet mening. Foto: Colourbox
Social- og integrationsministeren glæder sig over, at SF ikke længere vil ændre navnet på Kirkeministeriet for at forbedre integrationen.

SF trækker nu forslaget om at ændre navnet på Kirkeministeriet tilbage, og det glæder minister Karen Hækkerup (S).

"Det er jeg rigtig glad for, fordi folkekirken er skrevet ind i vores grundlov hvilket giver den en særlig status. Det skal der ikke skabes tvivl om, så derfor er det helt rigtigt, at Kirkeministeriet hedder lige præcis Kirkeministeriet," siger social- og integrationsministeren til Newspaq.

Hun udtaler sig, fordi SF med en navneændring til for eksempel 'Trosministeriet' eller 'Ministerium for livsanskuelser' ville give plads til den voksende gruppe af muslimer i Danmark.

Men debatten overskygger regeringens reformkurs, forklarer ministeren.

"Som regeringen ser det, så skal vi ikke ændre på navnet af Kirkeministeriet. Vi skal i stedet fokusere på, hvordan vi får gennemført reformer og få gang i Danmark," fortæller Karen Hækkerup, som dermed regner med at sætte et punktum i sagen.

"Vi skal ikke gøre integration til et spørgsmål om religion. Danmark er et kristent land, og det skal vi ikke ændre," slutter Karen Hækkerup.