Kendt rigmandsfamilie og prins Joachim overtager konkursramt kæde
Prins Joachim udvider forretningen De 5 Gaarde sammen med familien Holch Povlsen og lensgreve Bent Wedell. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix
Landmad er blevet købt af ejerne bag 'De 5 Gaarde'. Stifter Louise Dolmer fortsætter i virksomheden. Der skal mere pres på onlinesalg.

Prins Joachim har sammen med den stenrige familie Holch Povlsen og lensgreve Bent Wedell købt den konkursramte butikskæde Landmad.

Landmad blev tidligere på måneden begæret konkurs, og nu skal ejerne af de seks franchise-butikker i Grenaa, Aarhus, Aalborg, Horsens, Skanderborg og Silkeborg ifølge Landbrugsavisen afgøre, om de vil fortsætte med konceptet.

Landmad blev stiftet af Louise Dolmer og udspringer fra hendes gård nær Grenaa. Butikkerne sælger så vidt muligt lokalt producerede varer.

Ifølge Landbrugsavisen har den nye ejerkreds bedt Louise Dolmer fortsætte i Landmad.

Prins Joachim, familien Holch Povlsen, der også ejer Bestseller, og lensgreve Bent Wedell driver i forvejen selskabet De 5 Gaarde, som er et samarbejde mellem herregårdene - eller godserne - Gyllingnæs, Constantinsborg, Frijsenborg og Wedellsborg. Dertil kommer Schackenborg Slot.

De to førstnævnte ejes og drives af familien Holch Povlsen, mens lensgreve Bent Wedell driver og ejer de to sidstnævnte. Schackenborg Slot har tidligere været ejet af prins Joachim og producerer også varer til De 5 Gaarde.

De 5 Gaarde producerer blandt andet brød- og melblandinger, specialøl, spiritus og marmelade og honning, og passer således fint til Landmads koncept.

Ifølge Landbrugsavisen er det vigtigt for den nye ejerkreds at videreføre den oprindelige idé og vision i Landmad. Derfor er Louise Dolmer blevet bedt om at fortsætte i Landmad.

Louise Dolmers rolle bliver at udvikle konceptet og have kontakt til leverandørerne. Samtidig skal online-salget intensiveres med levering til hele Danmark.

- Da vi gik konkurs fik kurator uhyggeligt mange henvendelser - og det er så den konstellation, som kørte videre - og som jeg også er mest glad for. Jeg har naturligvis ikke haft noget at gøre med salgsprocessen, men da jeg jo er blevet en del af pakken, så har jeg fået lov til at være med i processen, fortæller Louise Dolmer til Landbrugsavisen.dk.

Ifølge Landbrugsavisen er Landmad købt af ejerkredsen bag De 5 Gaarde - og ikke af selve selskabet De 5 Gaarde.