VORES VALG Kemikalier kommer på rød bloks dødsliste
Per Clausen (Ø) vil sammen med SF og R bruge EU's 'forsigtighedsprincip' til at forbyde en række kemiske stoffer. Foto: Mads Nissen
De Radikale, SF og Enhedslisten vil arbejde for et forbud mod en gruppe af skadelige stoffer. S bakker op.

Dårlig sædkvalitet, testikelkræft og for tidlig pubertet. Kemikalier i dagligdagsprodukter har længe været under mistanke for at forårsage hormonforstyrrelser.

Derfor lægger Enhedslisten sammen med SF og R nu op til at forbyde de mistænkte stoffer i kosmetik og i produkter til børn og produkter, der kommer i kontakt med fødevarer. Det skriver 24timer.

Konkret drejer det sig om stoffer fra Miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer. De mistænkes for forskellige skadelige konsekvenser som kræft, barnløshed og allergi.

"Mens vi er i gang med at undersøge det her, så forbyder vi kemikalierne i Danmark, fordi vi ikke vil vente. Og når vi ikke vil vente, så er det jo, fordi der er mange forskere, der siger, at der er rigtig stor sandsynlighed for, at det er farligt," siger Enhedslistens Per Clausen til 24timer.

Enhedslisten har også tænkt sig at forbyde 17 hormonforstyrrende stoffer, der i dag findes i kosmetik. Partiet vil bruge EU's 'forsigtighedsprincip' til at begrunde forbuddet.

Kilde: 24timer