Kæreste til dræbt betjent: Jeg har behov for at se mistænkte

Den dræbte politiassistent Jesper Juls kæreste har brug for at være i retten, når sagen går i gang.
Der er afsat fem retsdage til sagen om drabet på politibetjenten Jesper Jul.
Der er afsat fem retsdage til sagen om drabet på politibetjenten Jesper Jul. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix/arkiv

Når retssagen mod den nu 27-årige mand, der 6. december sidste skød og dræbte politibetjenten Jesper Juul i dag begynder i Glostrup, bliver det med Jesper Juls kæreste i retssalen.

- Jeg vil se ham, og jeg har samtidig behov for at være en del af retssagen og høre alt, siger Zandra Schumann til Ekstra Bladet gennem politiforeningen "The Thin Blue Line"s talsmand Peter Kamp.

Parret havde været sammen i to år og havde planlagt bryllup. Efter drabet fortalte Zandra Schumann, at hendes verden var gået i stå.

Efter drabet blev der indsamlet godt 665.000 kroner, og i maj blev det ved en skattesag afgjort, at hun ikke skulle betale skat af beløbet. Det blev derfor muligt for hende økonomisk at blive boende i parrets rækkehus sammen med sin søn.

- Nu kan jeg endelig få sat et praktisk punktum. Det følelsesmæssige punktum ligger stadig et stykke ude i fremtiden – hvis det overhovedet kan sættes. Det betyder utroligt meget, at jeg kan beholde vores fælles base med alle minderne, som vi fik opbygget sammen, sagde hun i maj til fagbladet Dansk Politi.

Læger anbefaler forvaring

Den 43-årige politiassistent og hundefører, Jesper Jul, blev skudt klokken 8.16 på rampen til parkerings-kælderen til Politigården i Albertslund.

Han blev skudt i hovedet på tre-fire meters afstand med en kaliber 0.22 pistol. Pistolen var aftenen før stjålet fra Rødovre Skytteforening.

Jesper Jul døde på Rigshospitalet klokken 14.18 dagen efter.

Den tiltale er tidligere idømt otte måneders fængsel for en volds-episode på netop politigården i Albertslund. Her affyrede han et skud med en hardball-pistol mod en civil betjent.

Den 27-årige er blevet mentalundersøgt og vurderes som så farlig, at forvaring er nødvendig for at forebygge ny personfarlig kriminalitet. Retslægerne har derfor anbefalet forvaring på ubestemt tid.

Der er afsat fem retsdage til sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.