Janne hjælper børn på flugt: Støjberg er for grov

Selvom der er brug for en stram udlændingepolitik, er det vigtigt at hjælpe de mange børn på flugt, mener Janne Refslund Hansen, der for nyligt har meldt sig ind i Red Barnet.
Mange børn fra især Syrien er på flugt. Og de skal have hjælp, mener 38-årige mor til to Janne Refslund Hansen, der hver måned støtter Red Barnet. 
Mange børn fra især Syrien er på flugt. Og de skal have hjælp, mener 38-årige mor til to Janne Refslund Hansen, der hver måned støtter Red Barnet.  Foto: Noe Falk/Scanpix/arkiv

Danskerne graver i stor stil i egne lommer for at hjælpe de mange nødlidende ofre for krig og katastrofer.

For Janne Refslund Hansen fra Randers gælder det især om at hjælpe de mange børn på flugt fra krig og katastrofer, der ofte fylder i mediebilledet.

Hun så for nogle måneder siden billeder af fattige og udsultende børn i TV, som fik hende til at melde sig som bidragsyder til Red Barnet.

- Jeg bliver meget berørt og nedtrykt af at se og høre om børn, der ikke har det godt. Både herhjemme og i udlandet. Tænk, hvis det var ens egne børn?, siger den 39-årigehandicaphjælper, der selv er mor til to.

Og Janne Refslund Hansen er blot en af de af mange danskere, der i 2015 meldte sig ind i en hjælpeorganisation. Både Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Røde Kors melder om rekordhøje antal af bidragsydere.

Jeg har råd til det

Generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, ser den massive støtte fra danskerne som et modtræk til regeringens stramme udlændingepolitik.

Men for Janne Refslund Hansen var det mere et varmt moderhjerte, der fik hende til at melde sig som støtter, og ikke så meget et modtræk til Lars Løkke og co.’s politik.

-  Jeg har i mange år gerne ville hjælpe børn. Både herhjemme, men også de udenlandske børn, der er på flugt fra jordskæv eller krige. Der er jo katastrofer overalt. Og nu følte jeg, at jeg har råd til at give en bidrag til en god sag.

De har været en hård tur igennem

Som mor til to børn på fem og syv går det i hjertet på hende, når hun ser børn på flugt. Og de mange syriske flygtningebørn, der siden september er kommet til Danmark, gør også et stort indtryk.

- Og her er det jo rart at vide, at ens penge er med til at hjælpe de børn. Det er synd for dem, for man kan se, at de har været en hård tur igennem. Og det er jo ikke deres skyld.

Men selvom hun har stor sympati for flygtningene, så vil hun ikke klandre Lars Løkke Rasmussen (V) og regeringen for den stramme udlændingepolitik, den har ført det seneste år med Inger Støjbergs udskældte annoncekampagne, milliardbesparelser på udviklingsbistand og den nyligt indførte grænsekontrol.

Der er brug for en stram udlændingepolitik

- Man kan ikke redde hele verden Der skal sættes ind, der hvor der er mest brug for det og jeg forstår godt, at politikerne har brug for at stramme visse steder, lyder det fra Janne Refslund Hansen.

Hun mener dog, at udlændingeminister Inger Støjberg (V) kan være lidt for grov i hendes udmeldinger om flygtninge, og hun synes retorikken over for udlændingene til tider er for hård. Men hun er enig i, at der er brug for at føre en stram politik på området.

- Jeg synes også, at det er helt fint med den grænsekontrol, for så kan man kontrollere, hvad der kommer ind i landet, siger Janne Refslund Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.