Jake Gyllenhaal blev vidne til mord
Den 31-årige skuespiller brugte flere måneder sammen med politiet i LA for at forberede sig til sin nye film. Foto: Tony Shek/wikimedia
På sin første dag under forberedelserne til rollen som politibetjent fik Jake Gyllenhaal en skræmmende oplevelse.

Det kan være særdeles hård kost for skuespillere at forberede sig på filmroller. Det må Hollywood-stjernen Jake Gyllenhaal sande efter sine oplevelser hos politiet i Los Angeles.

Gyllenhaal havde kun netop begyndt sin research til rollen som politibetjent i filmen "End Of Watch", da han så en mand blive dræbt, fortæller han til kendis-mediet Wenn ifølge Toronto Sun.

- Under den allerførste kørsel med politiet, så jeg en person blive dræbt foran mig. Det var et bandeskyderi, der helt tydeligt var narkorelateret.

- Vi var den anden bil på stedet, og jeg havde ingen idé om, hvad jeg kunne forvente. Jeg var bange på det tidspunkt, erkender stjernen fra film som Brokeback Mountain og Jarhead.

31-årige Gyllenhaal brugte derefter flere måneder på at patruljere sammen med politiet, før han gik i gang med optagelserne til den nye film.

Han siger, at erfaringerne gav ham en ægte smagsprøve på, hvad politiet i Los Angeles kæmper med i dagligdagen.

- Du møder klokken fem om eftermiddagen til klokken fem om morgenen, hvilket er et underligt tidspunkt på aftenen at arbejde, og du kan risikere ikke at få et eneste opkald frem til klokken halv fire om morgenen.

- Men så lige pludseligt bliver en skudepisode ringet ind, og så skal du tage dig af det og holde hovedet koldt.

Den hårdkogte opgave endte dog med at betyde mere for Jake Gyllenhaal end bare research:

- Mine tre nærmeste venner er politibetjente fra denne oplevelse, og det er mere vigtigt for mig end nogen film, fastslår han.