Israels politik er en hån mod danskere

Når juleevangeliet snart høres i kirkerne, er det efter min mening ikke kun en from historie. I camoufleret form rummer det en protest mod de besiddende magthavere. Derfor placeres Jesus ude blandt hyrderne på marken, fordi der ikke er plads i herberget. Og derfor hyldes han som en fredsfyrste mod kejserens militærmagt.
I dag er Jesu fødested stadig uden for en mur ? nemlig den, der adskiller Israel fra den palæstinensiske befolkning og går direkte ind på Vestbreddens område. Som følge heraf er antallet af turister og pilgrimme faldet voldsomt. 280 hektar er ifølge den palæstinensiske borgmester i Betlehem blevet konfiskeret for at give plads til murens cementblokke og vagttårne, ligesom landmænd har fået nægtet adgang til deres marker.
Hvad har det med Danmark at gøre? Mange mennesker har herfra sendt penge til opkøb af oliventræer. De er nu mast under israelske bulldozere, der står i militærets tjeneste. En hån mod de danskere, der har valgt opbygningens vej. Netop disse oliventræer ville Fogh Rasmussen ikke se under sit besøg i Israel trods opfordringer herom.
Magtpolitik står stadig over for fredsbestræbelser.