Isoleret Qatar lover at drøfte 13 krav fra vrede nabolande
Qatar er parat til at mødes med nabolande, for at drøfte 13 krav fra nabolande, siger emiren af Kuwait. For nylig mødtes Qatar og Saudi-Arabien (fotoet), som ellers har ført an i kritikken og isoleringen af Qatar. Foto: Handout/arkiv/AFP
Emiren i Kuwait har modtaget et brev fra Qatar, som skal være klar til at drøfte krav fra nabolande.

Qatar er parat til at mødes med nabolande for at drøfte 13 krav til det isolerede emirat.

Det har Qatar skrevet i et brev til emiren i Kuwait, som er trådt til som mægler.

Saudi-Arabien beskylder sammen med Egypten, De Forenede Arabiske Emirater og Bahrain den lille ørkenstat for at skabe uro i regionen. Flere andre kritikere er kommet til siden.

Landene har afbrudt diplomatiske forbindelser til Qatar i juni, og dermed er det lille emirat i praksis isoleret i regionen.

De beskylder Qatar for at støtte ekstremistiske grupper økonomisk.

Qatars forhold til Iran er også et problem, mener de fire lande. Qatar har afvist beskyldningerne.

I august meddelte Qatar, at landet ville genoprette de diplomatiske relationer med Iran. Det skete i direkte strid med et krav fra de arabiske nabolande.

Blandt de 13 krav er tvangslukning af nyhedskanalen al-Jazeera, der ligger i Qatars hovedstad, Doha. De fire lande kræver også udstationerede soldater fra Tyrkiet hjemsendt.

Tyrkiet har støttet Qatar i konflikten.

USA har stået på to ben. Præsident Donald Trump har tidligere udtrykt støtte til Saudi-Arabien. Senere har udenrigsminister Rex Tillerson forsøgt at støtte en løsning på konflikten.

Trump har torsdag aften tilbudt at fungere som mægler i konflikten. Han byder Kuwaits rolle som konfliktløser velkommen.

/ritzau/Reuters