Iran: Fængselsbetjente opfordrer til voldtægt
Fængslede aktivister i Iran bliver udsat for systematisk voldtægt som tortur og straf. Det er vagterne, der opfordrer, de hårdeste kriminelle til at udføre voldtægterne. Foto: Colourbox
I iranske fængsler udleverer betjentene kondomer til fangerne og opfordrer dem til at voldtage unge anti-regeringsaktivister.

Uhyggelige beretninger fra unge anti-regeringsaktivister i iranske fængsler har set dagens lys. I breve til familie og venner beskriver de, hvordan fængselsbetjente udleverer kondomer til de andre fanger og opfordrer dem til systematisk voldtægt af de unge aktivister. Det skriver The Guardian.

En af beretningerne kommer den kendte oppositionsaktivist Mehdi Mahmoudian. Han har selv siddet fængslet siden 2009 og beskriver, hvordan de unge aktivister bliver låst inde sammen med de farligste kriminelle. Voldtægterne er blevet systematiserede og bliver brugt som straf over for de unge, siger han.

Et familiemedlem til en af de torturerede aktivister beskriver situationen i fængslet sådan:

"Under træningssituationer beder de stærke (fanger, red.) om sex uden nogen overvejelser. De kriminelle ses hele tiden med kondomer i hånden, mens de jagter deres ofre" siger familiemedlemmet og fortsætter:

"Hvis den indsatte ikke er stærk nok eller vagterne ikke tager sig af ham, vil han helt sikkert blive voldtaget. Vagterne ignorerer, dem der er set med kondomer, simpelthen fordi de bliver givet til dem af vagterne i første omgang," lyder den uhyggelige beretning.

De iranske myndigheder har indtil nu nægtet at reagere på beskyldningerne.

Kilde: The Guardian