Indvandrere gifter sig ikke med danskere

Ny undersøgelse klarlægger ægteskabsmønstre. Og bekymrer politikere.
Det her er en sjælden etnisk kombination, hvis man skal tro undersøgelsen (modelfoto)
Det her er en sjælden etnisk kombination, hvis man skal tro undersøgelsen (modelfoto) Foto: Colourbox.dk

Andengenerationsindvandrere gifter sig med andengenerationsindvandrere. Blot 10-11 pct. af alle tyrkiske og pakistanske efterkommere af indvandrere indgår ægteskab med en etnisk dansker. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det er dybt bekymrende. Og det er dybt bekymrende, at vi nu har en regering, der slækker på de krav, som vi kan se, virkede," siger Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, til Newspaq.

Hun mener, at der fortsat er alt for mange arrangerede ægteskaber nydanskerne imellem.

"Man skal gifte sig af kærlighed. Men vi kan se, at alt for mange indvandre vælger ægtefæller fra samme oprindelsesland som dem selv," siger integrationsordføreren.

Hendes metode for at bremse den udvikling er ganske enkel:

"Vi skal stille krav om, at man deltager i det danske samfund. At man kommer ud på arbejdsmarkedet, at man deltager i kulturlivet og i fritidslivet. Man skal have point for at deltage i kulturlivet og fritidslivet," lyder det fra Inger Støjberg.

Men hvordan man overhovedet kan dokumentere, hvorvidt et ægteskab er fyldt med kærlighed eller er en proformaanordning gennemtrumfet af ældre familiemedlemmer er vanskeligt, erkender hun.

"Det er rigtigt, at det her er meget svært. Men tallene er massive, og derfor kan vi se, at noget er galt her," slutter Inger Støjberg.

Kilde: Jyllands-Posten

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.