Indsatte mishandlede medfange i Ringe
Fire indsatte i Ringe Statsfængsel skal mandag ved Retten i Svendborg forsvare sig mod grove anklager om vold. Foto: Colourbox
Elektrisk stød, seksuelle overgreb og grov vold. Det måtte en fange lægge krop til i dansk fængsel.

Fire indsatte i Ringe Statsfængsel skal mandag ved Retten i Svendborg forsvare sig mod grove anklager om vold.

Mændene er tiltalt for brutalt at have mishandlet en medfange. Mishandlingen er foregået i en celle i fængslet en søndag i april.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i anklageskriftet mod de fire, der alle tidligere er dømt for vold. Det viser, hvilken grusom behandling de fire udsatte deres medfange for.

Ifølge Ekstra Bladet forsøgte de fire at klippe brystvorterne af deres offer med en negleklipper, og han blev også udsat for elektrisk stød.

Derudover fik offeret bank med diverse genstande, som for eksempel bøger og bøjler.

De fire mænd udsatte ifølge anklageskriftet også deres offer for seksuelle overgreb.

Der var kun en enkelt ansat på arbejde den søndag i april til at holde øje med de indsatte, og derfor kunne mishandlingen foregå i ubemærkethed.

- Vi har efterfølgende talt om episoden. Det er noget af det værste, jeg har oplevet i mine 22 år som fængselsinspektør, siger fængselsinspektør i Ringe, Bodil Philip til Avisen.

- Men der blev ikke begået nogen fejl fra fængselsbetjentens side den aften, siger hun.

Hos fængselsbetjentenes organisation, Fængselsforbundet, kritiserer formand Kim Østerbye, at man overlader opsynet med de farlige fanger i de lukkede fængsler til en enkelt ansat.

- Det er direkte uansvarligt, at der kun var en enkelt mand på arbejde, siger han til avisen.