HK-tillidsmand om anonym mail: Nogen ønsker at skabe splid

Medarbejderne i HK er hverken rystede eller urolige, efter der er blevet sendt en anonym mail rundt, forsikrer tillidsrepræsentant. Mailen er alene delt for at skabe splid, mener han.
- Hvis der virkelig er nogen, der har noget de vil frem med, kunne de bare komme til deres tillidsfolk, siger tillidsrepræsentant Henrik Gammelholm.
- Hvis der virkelig er nogen, der har noget de vil frem med, kunne de bare komme til deres tillidsfolk, siger tillidsrepræsentant Henrik Gammelholm. Foto: HK

Den 12. november landede der en ti sider lang anonym mail i Henrik Gammelholms indbakke.

Han er juridisk konsulent i Danmarks næststørste fagforbund HK og har igennem to et halvt år været tillidsrepræsentant og har aldrig oplevet en lignende situation, fortæller han.

Den lange mail blev også sendt rundt til toppen af HK og to tillidsrepræsentanter udover Henrik Gammelholm.

De anonyme afsendere af mailen beskylder HK-ledelsen for dårlig håndtering af både de økonomiske problemer i HK’s a-kasse og fyringen af direktøren for HK’s a-kasse, Bo Gatzwiller.

Mailen blev siden lækket til Berlingske, der mandag skrev, at mailen medførte kaos og intern uro. HK har nu anmeldt mulig hacking til politiet, ligesom flere medarbejdere har afleveret computere til undersøgelse.

Men Henrik Gammelholm genkender slet ikke billedet af internt kaos.

Og det økonomiske hul på 20 millioner kroner i HK’s a-kasse har heller ikke givet anledning til usikkerhed, forsikrer han.

- Der er ikke uro herinde, og det er ikke sådan, at folk er utrygge eller usikre. På ingen måde, siger han til Avisen.dk.

"Formålet er splid"

HK-formand Kim Simonsen vurderede mandag, at den anonyme mail er skrevet af whistleblowere, der er ansat i HK.

Da Henrik Gammelholm læste mailen, forstod han ikke, hvorfor nogen havde fundet det nødvendigt at sløre deres identitet bag en anonym mail. Han mener nemlig, at Hk er et forbundshus baseret på tillid.

- Man kan gå til sin leder eller tillidsrepræsentant, også anonymt, hvis man mener, at der er noget, der skal undersøges. Det er et system, vi har. Jeg har aldrig oplevet, at der er nogen, der er blevet straffet, fordi de har gjort opmærksom på uhensigtsmæssigheder, forklarer han.

Så der er nærmere en irritation over, at nogen har brugt whistleblower-kneb?

- Jeg ved såmænd ikke engang, om jeg vil kalde det whistleblower-kneb. Jeg opfatter det mere som nogen, der ønsker at skabe splid. Det er sådan set det eneste formål, siger Henrik Gammelholm.

Støtter undersøgelser og anmeldelse

Hk har nu bedt politiet undersøge, om ansatte har fået hacket deres computere. Og den daglige ledelse har afleveret deres computere til undersøgelse, så det kan afklares, om de har været udsat for hacking.

Medlemmer af chefgruppen har fået mulighed for at gøre det samme, fortalte Kim Simonsen mandag til Avisen.dk. 

HK har også sat gang i en ekstern undersøgelse, som advokatfirmaet Kromann Reumert skal stå for.

Det er betryggende, at ledelsen undersøger sagen nærmere, mener Henrik Gammelholm. 

- Det er måden at gøre tingene på, så man handler på fakta og ikke på alle mulige forskellige påstande.

Du har ikke noget problem med, at nogen har afleveret deres computere til undersøgelse, og at mailen er politianmeldt?

- Nej, hvis vores system er kompromitteret, skal det klart undersøges. Vi er nødt til at reagere på det, hvis vi får den besked. Og der kan jeg kun bakke fuldt op om, at det skal undersøges og undersøges til bunds, så vi kan være sikre på, at der er sikkerhed i vores systemer, siger han.

Opråb vækker ikke bekymring   

Ifølge Berlingske viser den interne mail, der er blevet underskrevet ’Sirenerne i Forbundshuset’, at afsenderne er stærkt utilfredse med, at Bo Gatzwiller er blevet gjort til syndebuk for problemer andre stedet i HK-huset.

Som tillidsrepræsentant har Henrik Gammelholm ikke følt, at den anonyme mail gav anledning til en særlig opmærksomhed på medarbejdersiden, fortæller han.

Sammen med de øvrige tillidsfolk har han både talt med ansatte og ledelsen om sagen, forklarer han.

- Hvis der virkelig er nogen, der har noget de vil frem med, kunne de bare komme til deres tillidsfolk, siger han.

Mailen blev afsendt tre dage før, at HK’s næstformand Mette Kindberg trak sig fra sine poster.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.