Harald Børsting får formandspost i Socialdemokratiet
Stine Wolf og Harald Børsting skal komme med bud på Socialdemokratiets erhvervs- og arbejdsmarkedspolitik. Foto: Gitte Redder, Avisen.dk
Den tidligere LO-formand Harald Børsting er ny formand for Socialdemokratiets erhvervs-, vækst og arbejdsmarkedspolitiske udvalg, mens Stine Wolf er næstformand. De to har især fokus på den kommende revision af den udskældte førtidspensionsreform og mere uddannelse

Socialdemokratiets hovedbestyrelse har sat den tidligere LO-formand Harald Børsting i spidsen for partiets Erhvervs,- vækst- og arbejdsmarkedspolitiske udvalg.

- Det er jeg rigtig glad for og hygger mig med den nye opgave. Det er en god måde stadig at yde en indsats på det område, hvor jeg ved allermest. Samtidig giver det mig en mulighed for at påvirke fremtidens arbejdsmarked i en god retning, siger Harald Børsting.

- Lige nu har vi meget fokus på, hvad der skal ske med den kommende revision af førtidspensionsreformen og loven om aktiv beskæftigelsesindsats samt sygedagpengereformen. Det er alt sammen vigtigt, og efter at have arbejdet mere end 30 år med arbejdsmarkedspolitik, tror jeg godt, at jeg kan bidrage, griner han. 

I egenskab af sin nye titel deltager han på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden.

Det samme gør den nyudpegede næstformand i udvalget, Stine Wolf. Hun arbejder til daglig som kampagnechef for borgmester Peter Rahbæk Juel (S) i Odense og har tidligere været ansat som konsulent i robotbranchen. 

- Jeg ved meget om digitalisering og automatisering, fordi jeg kommer fra robotbranchen. Hele omstillingen af det danske arbejdsmarked til fremtiden vil kræve langt mere efteruddannelse, så det har vi også meget fokus på, fastslår Stine Wolf. 

Det nye powerpar

Både Harald Børsting og Stine Wolf skraldgriner, da de bliver spurgt, om de er det nye powerpar i Socialdemokratiets beskæftigelsespolitik. 

- Vi er et godt team, der kan noget forskelligt, siger Harald Børsting og understreger, at der også er andre gode kræfter i udvalget, blandt andet tidligere arbejdsmarkedschef i Aalborg Preben Buchholdt samt tidligere formand for LO i Aarhus Hans Halvorsen, siger han. 

Partiets interne udvalg holder jævnligt møder, og derudover har de kontakt til partiets beskæftigelsesordførere på Christiansborg og deltager i hovedbestyrelsesmøder.

Savner ikke LO

Harald Børsting var først LO-sekretær i otte år og dernæst formand for LO i otte år, inden han trådte tilbage i 2015. Nu har han en helt anden hverdag, hvor han ikke behøver at tage slips på om morgenen fordi han skal til møder i et ministerium eller en pensionskasse.

- Jeg holder meget af LO, men jeg savner det ikke. Og jeg vil ikke kloge mig på, hvad den nuværende ledelse mener eller gør. Jeg har aldrig kigget mig tilbage, og derfor ser man mig heller ikke kommentere eller kritisere noget, fastslår han.